Youtube TV jeftiniji uz gubitak mnogih kanala?

Youtube TV bi ove nedelje mogao izgubiti gomilu kanala ako njegova matična kompanija Google ne uspe da postigne dogovor u poslednji čas sa NBCUniversal, koji je u vlasništvu Comcast korporacije.

PCPress.rs Image

Rasprave su nastale oko cena?

Kompanije nisu mogle da se dogovore o poštenoj ceni za sadržaj ovog zabavnog giganta. Ako ova problematika ne bude rešena do četvrtka, 30. septembra, pretplatnici YouTube TV-a izgubiće pristup mnogim kanalima. Među njima su: NBC, Bravo, CNBC, E!, Golf Channel, MSNBC, Oxygen, SYFY, Telemundo, The Olimpic Channel, Universal Kids, Universo i USA Network. Takođe i NBC Sports će nestati sa servisa.

Ako se to dogodi, Google je rekao da će skinuti 10 dolara sa mesečne pretplate. Nakon toga će se od 1. oktobra pretplata smanjiti na 55 dolara.

NBCU je čak postavila veb stranicu čiji je cilj verovatno da izvrši pritisak na Google da se složi sa uslovima.

PCPress.rs Image

Nije jasno da li Google želi smanjenje cena ili NBCU želi da poveća svoju taksu. U svakom slučaju, do sada nisu uspeli da se dogovore.

Pročitajte i:  Android otkriva da li je vaš telefon ukraden 

Google je dodao: „NBCU je za nas važan partner i ovo nije ishod koji želimo. Još uvek vodimo aktivne razgovore sa NBCU i nadamo se da ćemo prevazići ovaj ćorsokak tako da njihov sadržaj ostane dostupan na YouTube TV-u.

YouTube TV pokrenut je 2017. godine i trenutno pretplatnicima nudi više od 85 kanala. Što se tiče zarade ove kompanije za treći kvartal 2020, izvršni direktor Google-a Sundar Pichai rekao je da usluga striminga ima više od 3 miliona plaćenih pretplatnika. YouTube TV od tada ne daje ažurne podatke.

Izvor: Digitaltrends

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,