YouTube TV se konačno vraća na Roku platformu

Postignut je dogovor o višegodišnjem produženju za YouTube i YouTube TV.

PCPress.rs Image

Konačno postignut dogovor

YouTube TV se konačno vraća na Roku uređaje za streaming nakon spora između dve strane koji potiče još od aprila ove godine. Obe strane su pristale na dogovor o YouTube TV i glavnoj aplikaciji YouTube, koji je takođe mogao da nestane sa platforme da dogovor nije postignut.

Roku i Google su se dogovorili o višegodišnjem produženju za YouTube i YouTube TV“, rekao je portparol Roku-a u saopštenju. „Ovaj sporazum predstavlja pozitivan razvoj za naše zajedničke klijente, čineći i YouTube i YouTube TV dostupnim za sve strimere na Roku platformi.“

Roku je prvobitno povukao YouTube TV jer je rekao da je Google postavio antikonkurentne zahteve, poput istaknutijih plasmana za aplikacije i zahteva od Roku-a da koristi određene čipove. Google je uzvratio da su Roku-ove tvrdnje „neosnovane” i da su fokusirane na „obezbeđivanju visokog kvaliteta i doslednog iskustva za gledaoce”.

Roku i Google su nedavno rekli da bi glavna YouTube aplikacija takođe mogla da nestane sa Roku uređaja ako se dogovor ne postigne do 9. decembra. Gubitak koji bi vlasnici Roku-a verovatno osetili mnogo više nego Google.

Sve ovo je izazvalo negativne komentare koji su možda uneli dodatnu jasnoću u pregovore. Nema detalja o tome kako je ugovor rešen, ali YouTube aplikacija je sada bezbedna i uskoro bi trebalo da aplikacija YouTube TV bude dostupan na Roku uređajima.

Pročitajte i:  YouTube pregovara sa muzičkim izdavačima o licenciranju pesama za obuku AI modela

Izvor: Engadget

Facebook komentari: