Meta: Potpuni povratak u kancelarije u junu 2022.

Zaposleni mogu da odlože povratak na posao ako se ne osećaju spremno za rad u kancelarijama.

PCPress.rs Image

Kada je pravo vreme za povratak u kancelarije?

Kompanija Meta sada ima čvršći vremenski okvir za potpuni povratak u kancelarije, ali takođe daje priliku zaposlenima da ostanu kod kuće još neko vreme. Prema izveštajima Wall Street Journal-a, nekadašnja kompanija pod nazivom Facebook, je rekla da će se američke kancelarije u potpunosti ponovo otvoriti krajem januara 2022. godine.

Međutim „program odlaganja kancelarija“ omogući će osoblju u SAD i Kanadi da odlože povratak na još tri do pet meseci. Radnici mogu da se vrate čak u junu 2022. godine ako im još nije prijatno da rade odmah u kancelariji, ali iako ne žele da se obavežu na dugoročni rad od kuće.

Potpredsednica ljudskih resursa Janelle Gale rekla je da će Meta i dalje „dati prioritet zdravlju i bezbednosti“ u kancelarijama za zaposlene koji se vrate u januaru. Kompanija je takođe prihvatila da neki zaposleni “nisu baš spremni” da se pojave i rade u kancelarijama.

Pročitajte i:  Meta kaže da planira da potroši još milijarde na veštačku inteligenciju

PCPress.rs Image

Ovaj potez je usledio samo nekoliko dana nakon što je Google dodatno odložio svoje planove za povratak u kancelariju, i istovremeno kada je Lyft rekao da više neće zahtevati povratak zaposlenih u februaru.

Porast slučajeva COVID-19 i neizvesnost u vezi sa varijantom Omicron virusa doveli su u sumnju bezbednost zahteva da se svaki radnik vrati u kancelariju, čak i ako postoje strogi zahtevi za maskom i vakcinacijom. Jednostavno rečeno, moglo bi proći dosta vremena pre nego što kompanije budi zahtevale kancelarijski posao u međuvremenu součavajući se sa dosta problema.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,