MWC 2018: Tom i Džeri, sa Lenijem i Android Oreo Go

Tri telefona koja su neopravdano ostala u senci velike premijere Wiko View 2 modela, pripadnici pristupačne cenovne kategorije: Tommy 5, Jerry 3 i Lenny 3. Ova trojka, cenovno pozicionirana ispod 100 evra ima planove da se bori sa svim modelima koji su opremljeni Android Go verzijama operativnog sistema, a svaki ima po nekog keca u rukavu.

PCPress.rs Image

Pre nego što se pozabavimo detaljima napomenućemo da sva tri telefona imaju ekrane 18:9 formata velike dijagonale, četvorojezgarni čipset i po 16 GB skladišne i 1 GB radne memorije. Najjeftiniji model je Jerry 3, i on, za 79 evra nudi okran od 5,45 inča FWVGA+ rezolucije (960×480 piksela), 3G mogućnosti, micro SD slot i prednju i zadnju kameru od po 5 MP, za osnovne potrebe. Tu je i baterija od 2500 mAh, kao i pomenuti Android Oreo Go OS, koji štedi bateriju, prostor i omogućava da telefoni sa nešto slabijim hardverom rade dobro.

PCPress.rs Image

Verzija koja ima 4G mogućnosti, NFC, zadnju kameru od 8 MP, i prima microSD kartice do 128 GB zove se Tommy 3 i košta 99 evra.

PCPress.rs Image

Ako hoćete nešto veći ekran, bolju rezoluciju i veću bateriju, treba razmisliti i o telefonu Lenny 5, koji ima 5,7-inčni ekran, HD+ rezolucije, 8/5 MP kamere i 3G mogućnosti, po ceni od 99 evra.

PCPress.rs Image

Prvi utisci, nakon kratkog igranja sa ovim telefonima su krajnje pozitivni, za šta je pre svega zaslužen Android Oreo u svojoj Go verziji koja ima ozbiljno manje opterećenje sistema, što i u klasi do 100 evra znači da ćete imati veoma upotrebljiv telefon, iako ima 1 GB radne i 16 GB interne memorije. Samo je pitanje koja katakteristika vam je najbitnija: veliki ekran, 4G, baterija ili kamera.

Facebook komentari: