YouTube: Više reklama za kreatore “problematičnih” sadržaja

YouTube ima komplikovan zadatak kada je u pitanju rešavanje problema u okviru kojeg se reklame pojavljuju i kod ekstremističkih sadržaja koji promovišu mržnju i nasilje, pa je neophodno da pronađe rešenje koje bi od ekstremista odvojilo one čija je jedina krivica u tome što prikazuju nasilne sekvence iz video igara.

PCPress.rs Image

Jasno je da ekstremne gejming scene nisu isto što i terorizam, pa YouTube pokušava da obezbedi reklame i za one kreatore koji su „na ivici,“ ali ne utiču na raspirivanje mržnje. Tako nastoji da sa ovakvim kreatorima spoji one oglašivače kojima ne smeta da se njihove reklame pojavljuju pored videa koji nisu u potpunosti „korektni.“

Izvršna direktorka Susan Wojcicki uputila je pismo YouTube kreatorima, te istakla da platforma traga za oglašivačima koji će se reklamirati pored sadržaja sa „žutom ikonicom,“ koja upućuje na to da neki sadržaj nije prikladan za sve oglašivače. Tokom prvog meseca projekat je doneo stotine hiljada dolara od marketinga u okviru ovakvih video sadržaja, što znači da i ova niša ima prostora za sticanje dobiti.

Pročitajte i:  Instagram testira oglase koji se ne mogu preskočiti

PCPress.rs Image

Promena bi posebno pozitivno mogla da utiče na kreatore gejming sadržaja, čiji su videi često označeni žutim budući da prikazuju nasilje u nekoj video igri. YouTube želi da napravi razliku između stvarnog i gejming nasilja, što bi trebalo da donese nešto više slobode, ali i dobiti, za kreatore sadržaja ovog tipa.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,