ADSL x2: YUBC obaveštenje za ADSL korisnike

PCPress.rs ImageDanas smo vas obavestili o uspostavljanju novih ADSL paketa sa povećanim brzinama saobraćaja. Definitivno će se to odigrati tokom januara, mada još nije sasvim sigurno kakve će brzine biti. Postoji mnogo nezvaničnih informacija, ali YUBC je zvanično obavestio svoje korisnike o novim paketima. Telekom Srbije je definitivno odlučio da povuče ovakav potez. Nezvanične informacije su govorile o dupliranju protoka, odnosno o prelasku na 4 Mbps / 512 kbps, 3 Mbps / 320 kbps i 1.5 Mbps / 128 kbps pakete. Međutim, zvanična informacija koju je YUBC objavio na svom sajtu govori malo drugačije.

Naime, ovaj provajder je na svom sajtu objavio informaciju o novim paketima, ali i obavestio svoje korisnike putem elektronske pošte.  Od 1. Januara 2009. godine svim korisnicima ADSL servisa će se povećati protok za odgovarajući paket. Novi ADSL paketi su:

1024/128 Kbps (povećanje sa 768/64 Kbps)
2048/192 Kbps (povećanje sa 1536/128 Kbps)
4096/256 Kbps (povećanje sa 2048/192 Kbps)

Kao što možete videti, brzine protoka neće biti duplirane kao što se mislilo. Jeftinijim paketima će više biti povećane upload, a skupljim download brzine. Ovim je definitivno potvrđeno da do promene dolazi. Znajući da je praktično jedini provajder ADSL usluga u našoj zemlji Telekom Srbija, za očekivati je da će i drugi ADSL provajderi ponuditi identične pakete, odnosno pakete sa navedenim brzinama, koje su nešto manje u odnosu na informacije kojima smo raspolagali početkom dana.

To nije sve. U jutrošnjim vestima se "šuškalo" o specijalnom paketu veće brzine za zahtevne korisnike. YUBC je indirektno potvrdio i njegovo postojanje, pošto je u istom zvaničnom saopštenju objavljeno da se za zahtevnije korisnike sprema novi ADSL paket koji će imati znatno veću brzinu od navedenih ADSL paketa. YUBC dodaje da će sve informacije o novom paketu biti dostupne na njihovom sajtu posle 1. januara. Ovu informaciju možete pronaći na zvaničnom sajtu kompanije YUBC.

Izvor: YUBC

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,