BIZIT plus

Canon ulazi na tržište medicinskih uređaja

PCPress.rs ImageKompanija Canon objavila je svoje planove o ulasku na tržište medicinskih uređaja za rentgenoskopiju razvojem novog prenosivog sistema za digitalnu radiografiju (DR sistem) u vidu ravne ploče, koji omogućava i pregledanje dinamičkih i snimanje statičkih rentgenskih snimaka.

Canon je 1998. godine prvi na svetu lansirao sistem digitalne radiografije sa statičkim snimcima, CXDI-11, i od tada predstavio devet generacija tehnologije ravnih ploča u raznovrsnim proizvodima, uključujući opšte DR senzore za upotrebu u uspravnim skenerima, univerzalnim skenerima i stolovima za snimanje, kao i prenosive DR senzore. Sada, razvojem novog sistema, Canon objavljuje prelazak na tržište dinamičkog snimanja, skeniranja.

Koristeći izuzetan kvalitet slika i brzinu CXDI serije za radiografiju kao polazišnu osnovu, Canon je u nadgradnji razvio kompaktan i lagan DR sistem koji jednako omogućava praćenje pokretnih slika i statičke snimke X-zracima. Novorazvijeni prototip već omogućava standardno snimanje statičke slike grudnog koša i ekstremiteta kao i rentgenoskopiju  X-zracima (takođe se koristi i termin „fluoroskopija“), koju radiolozi mogu da iskoriste prilikom dinamičkog posmatranja unutrašnjih organa (npr. u pregledu digestivnog trakta) za optimalno snimanje statičkih slika. Canon trenutno razvija ovaj sistem za komercijalnu upotrebu, koje je planirano za drugu polovinu 2009. godine.

Pročitajte i:  PC Press slavi 29. rođendan!

Poboljšanje i proširenje linije DR sistema sa X-zracima novim sistemom koji omogućava snimanje i rentgenoskopskih i radioloških slika, omogućiće Canon-u da dalje proširi tržište za ove proizvode, kao i da podrži unapređenje medicinskih institucija za digitalizaciju i dijagnostičko čitanje elektronskih slika. Na ovaj način, Canon nastavlja da doprinosi medicinskoj zajednici unapređenjem dijagnostike i efikasnosti procedura u radu sa pacijentima.

Canon je prikazao prototip novog sistema na naučnom godišnjem skupu Društva radiologa Severne Amerike, održanom početkom decembra ove godine u Čikagu, država Ilinois.

Izvor: TV Com, PC Press

Facebook komentari: