BIZIT plus

Za i protiv: Razmnožavanje u svemiru

Iako su od novembra 2011. godine astronauti konstantno prisutni u svemiru, do sada nije zabeleženo da se izvan planete Zemlje začeo neki novi život. To ne znači da će se i oni koji budu uživali u kosmičkom turizmu ponašati isto, pa je sve više onih koji se zanimaju za ovu temu.

PCPress.rs Image

Zaključili smo dakle da čovek može da provede neko vreme u bestežinskom stanju i da ostane čitav, ali se još uvek skoro ništa ne zna o tome šta bi bilo s onima koji bi se rodili u takvim uslovima. Astronauti su ipak istrenirani za boravak u kosmosu i u odličnoj su formi, što nije slučaj sa svim ljudima, posebno odmah po rođenju.

NASA i ESA valjda zbog toga zabranjuju seksualni kontakt, ali se pretpostavlja da je neko taj kodeks prekršio, samo što javnost još ništa o tome nije saznala. Valjda su zbog toga pre osam godina u PornHub-u došli na ideju da pokrenu kampanju za prikupljanje novca, a kako bi dvoje svojih glumaca poslali u svemir. Planirali su da prikupe 3,4 miliona dolara, kako bi junaci zamišljenog filma stigli do Internacionalne svemirske stanice. Javnost ipak nije bila dovoljno zainteresovana, pa je projekat i dalje na pauzi.

Pročitajte i:  Na Internacionalnoj svemirskoj stanici otkrivena bakterija-mutant

Tu su različite teorije:

Naučnici se ipak više zanimaju za razmnožavanje izvan Zemlje, budući da se ističe da će u budućnosti verovatno postati važno. Sve je više istraživanja koje se bave ovom temom, najviše zbog toga što se očekuje uspon svemirskog turizma, a samim tim i slabije kontrolisanje ponašanja turista u svemiru. Sve što je neistraženo predstavlja rizik i sa medicinske i sa sociološke strane, pa ostaje da se vidi kako će se ovaj problem rešavati kad svemirski hoteli postanu normalna stvar.

Izvor: Science ABC

Facebook komentari: