Za miran dan i bezbrižan san

Koncept pametne kuće nije ništa novo. O tome smo već pisali nadugačko i naširoko više puta. Ideja je da se u naš dom uvede nekoliko uređaja koje možemo kontrolisati, a koji će omogućiti kontrolu sa udaljene lokacije. Bilo da se radi o uređajima koji su već pametni, ili o dodacima koji im omogućavaju da postanu pametni, krajniji cilj je isti – daljinska kontrola i bezbednost.

PCPress.rs Image

Od danas se u ponudi Vip mobile operatera nalazi sistem nazvan Vip ČuvarKuća. Vip ČuvarKuća je sistem daljinskog upravljanja pametne kuće, koji se sastoji od uređaja za video i senzorski nadzor, kao i rešenja za automatizovanje rada tehnike u stanu ili kući. Sa Vip ČuvarKućom više ne morate da brinete da li ste zatvorili prozore, ugasili šporet, jer sistem sadrži IP kamere za video nadzor, koje snimaju video i fotografije, zatim senzore za pokret i dim, senzore za vrata i prozore, kao i senzor utičnice koji omogućava daljinsku kontrolu uređaja putem mobilnog telefona.

Instalacija sistema ČuvarKuća je veoma jednostavna, bez kablova i višesatne montaže, za korišćenje nije potrebno da posedujete pametne kućne uređaje, a upravljanje kamerom i svim senzorima omogućeno je putem odgovarajuće aplikacije za Android i iOS. Jednim pritiskom na dugme omogućeno je programiranje i zaštite doma, upravljanje uređajima na daljinu, a ukoliko se aktivira neki od senzora za pokret i dim, u istom trenutku stižu alarm notifikacije na mobilni telefon.

Pročitajte i:  Manje od polovine IT lidera je sigurno u svoje IoT security procedure

ČuvarKuća je u ponudi uz nekoliko paketa koji se razlikuju po broju i vrsti kamera i senzora, a cena osnovnog paketa uz Kućni Net 3 tarifu iznosi svega 1 dinar. Takođe, pored osnovnog paketa, moguće je kupiti i dodatne uređaje, prema potrebama svakog korisnika.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,