Za sve poslovne potrebe

Iako mnogo pričamo o računarstvu u oblaku, i dalje se puno radi s papirima. Sharp MX‑M354N će zadovoljiti potrebu kancelarije

Koliko god se opirali, digitalizacija je neizbežna. Zbog sve većeg obima poslovanja i hroničnog nedostatka vremena zaposlenih, od multifunkcionalnih printera (MFP) se očekuje da budu sve brži, s kvalitetnijim otiskom, jeftiniji za održavanje i da su non‑stop dostupni, čak i preko Interneta. Sharp MX‑M354N je MFP koji štampa A3 crno‑bele otiske i skenira u boji. Namenjen je poslovnom okruženju koje zahteva beskompromisni kvalitet i visoku produktivnost, gde se poznavanje i aktivna primena dodatnih opcija podrazumeva. MFP je jedino parče hardvera koje dele svi u timu, od čijeg učinka često zavisi brzina i količina obavljenog posla. Testirani model se pokazao na nivou zadatka i pod najvećim opterećenjem – tek poneki put je „obrisao znoj sa čela” i odmah vredno nastavljao s poslom. Pojavi li se potreba za još većim obimom štampe/skeniranja/kopiranja, dodavanjem još jednog modela, brzina se duplira.

Druga strana jednačine produktivnosti je lakoća korišćenja, a to je još jedna dobra osobina modela MX‑M354N. Upravljanjem štampačem preko Web strane olakšava se podešavanje s udaljene lokacije, a kada je korisnik ispred njega, putem ekrana osetljivog na dodir, odabir opcija je veoma olakšan. Nema dugog i zamornog skrolovanja da bi se na malom ekranu stiglo do tražene akcije. Zahvaljujući Printer Status Monitor‑u može se proveriti da li ima dovoljno tonera i papira pre početka štampe, pomoću Job Status Screen‑a znaćete kada vaša dokumenta stižu na red, a po završetku posla, dobićete onscreen obaveštenje da vas na štampaču čekaju gotova dokumenta. Ako štampate poverljiva dokumenta, sistem Follow me omogućava da materijal pošaljete na štampanje, a da se ono izvrši tek pošto vi priđete štampaču i unesete šifru. Tako ćete biti sigurni da ste samo vi videli šta je odštampano.

Pročitajte i:  PC Press video: Zvuci Balkana u digitalno doba | prof. dr Dimitrije Golemović

Tehnička podrška je olakšana uz daljinsko upravljanje: preko Web browser‑a je moguća instalacija drajvera i ažuriranje firmvera. Interfejs kao na kontrolnom panelu štampača može biti i na ekranu računara, a time i kontrola, podešavanja, pa čak i obuka kolega iako je štampač u drugoj kancelariji.  Za upravljanje poverljivim podacima, Sharp je osmislio Data Security Kit, koji vrši enkripciju kopija i dozvoljava pristup samo uz šifru. Po želji se podaci mogu brisati nakon štampe ili nakon izabranog vremenskog intervala. Upravljanje dokumentima uključuje i zaštitu od kopiranja i skeniranja. Tokom štampanja na dokumentima se generiše jedva vidljiv znak koji detektuje skener, pa dalje umnožavanje nije moguće.

Sharp je posvetio pažnju očuvanju okoline. Brzi hladni start, energetski efikasne LED diode u skeneru i automatsko gašenje kada se ne koristi samo su neki od primera. Društveno svesni korisnici češće će koristiti digitalne naspram analognih kopija. Skeniranje dokumenata u izabranom formatu, u kojem god direktorijumu, u bilo koje vreme, samo je stvar podešavanja. Na korisniku je da izabere da li će smeštajni prostor biti na desktop‑u, da li će se slati na više e‑mail adresa, na FTP server, mrežni folder, USB memoriju ili hard‑disk na MFP‑u. Uz nove MFP modele digitalni otisak je bliži nego ikad. Ostaje još samo edukacija korisnika.

Pročitajte i:  PC Press video: Vijetnam, raj za digitalne nomade | Ivana i Goran Babić, Dva ranca beg iz kanca

Zoran Drenković

www.digitron-ist.co.rs

Facebook komentari: