BIZIT 2022

Zabrana Facebooka na poslu za 40% zaposlenih

Oko 40 posto radnika širom Evrope ima zabranu pristupa Facebooku na radnom mestu, pokazalo je istraživanje koje je sprovela kompanija Samsung Elektronics.

Ipak, trećina njih, odnosno 32 posto, ipak ga koristi i ne obazire se na zabranu.  Kako bi izbegli zabrane, 30 posto zaposlenih koristi svoje lične uređaje za pristup nedozvoljenim lokacijama. Istraživanje je pokazalo i da zabrane najviše krše zaposleni uzrasta između 18 i 34 godine.

Ostale podatke možete videti u priloženom infografiku.

download (1)

Inače, Facebook je pokrenuo pilot verziju servisa ’Facebook na poslu’ upravo imajući vidu da pojedinci u velikoj meri koriste društvene mreže na svom radnom mestu.

„Servis ’Facebook na poslu’ je još jedan primer kontinuiranog uticaja potrošačke tehnologije na radnom mestu. Zaposleni danas zaista žele i očekuju da imaju pristup istim proizvodima,  servisima i uslugama i na poslu kao i kod kuće. Naše istraživanje je pokazalo da tri četvrtine radnika završava lične poslove na radnom mestu, i obrnuto, kao i da mobilni uređaji upravljaju ovim trendom jer 40 odsto radnika koristi isti pametni telefon za posao i u lične svrhe.

Čini se da kompanije sada imaju priliku da, koristeći na pravi način potrošačku tehnologiju, zadovolje očekivanja zaposlenih i omoguće veću produktivnost radnika i blagostanje“, kaže Rori O’Nil, direktor Samsung Mobile Evropa.

Facebook komentari:
eFakture