VMware-vForum

Zamenite staru vozačku dozvolu na sajtu eUprave

Ministarstvo unutrašnjih poslova zvanično je pustilo u rad elektronski sistem za zamenu starih papirnih vozačkih dozvola novim.

euprava(1)Reč je o eGovernment projektu koji je omogućio vozačima koji poseduju staru, papirnu vozačku dozvolu da je posredstvom Portala eUprava zamene novom. Ovu uslugu, ali i samu platformu za kreiranje mnogih drugih elektronskih servisa na Portalu eUprava, realizovala je kompanija S&T Serbia.

„Sistem je projektovan tako da se u svega par koraka uspešno podnosi elektronski zahtev, a jedini preduslov za korišćenje ove usluge jeste posedovanje lične karte sa čipom i čitača elektronskih kartica. Procedura je krajnje pojednostavljena tako da se nakon iščitavanja podataka sa lične karte i odabira odgovarajućih kategorija vozila za koje vozač poseduje dozvolu podaci šalju informacionom sistemu MUP-a.

Nakon dobijanja potvrde da je zahtev uspešno podnet korisnik može da izvrši online plaćanje ili odštampa uplatnicu sa zbirnim iznosom taksi i plati je nekom od klasičnih metoda.Završetak procedure predstavlja informacija na Portalu koja korisniku stavlja do znanja da je dozvola spremna za uručenje nakon čega je potrebno otići u odgovarajuću policijsku stanicu”, naveo je Milan Dučić, rukovodilac projekata kompanije S&T Serbia.

Za oko tri nedelje oko 3.000 vozača odlučilo da preko Portala eUprava zameni vozačku dozvolu.

“MUP Srbije kontinuirano radi na pojednostavljivanju procedura građanima, tako da se bez dolaska u policiju i čekanja na šalterima dobiju dokumenta. Zasluge za uspešnost naših projekata pripadaju i našem implementacionim partneru – S&T Serbia kao i njihovom principalu – Upravi za digitalnu agendu, sa kojim imamo veoma dobru saradnju, a u planu su i mnogi drugi projekti za servise koji će biti u službi građana”, izjavio je šef Odseka za Internet MUP-a Srbije, Duško Sivčević.

Facebook komentari:
ERP 2022

Tagovi: , , , , , ,

One thought on “Zamenite staru vozačku dozvolu na sajtu eUprave

  • 27. mart 2014. at 20:31
    Permalink

    I naravno jedino se sve to moze obaviti na M$ Windows operativnom sistemu! Za LINUX, OSX, Solaris nisu culi u drzavnoj upravi???

Comments are closed.