Zaposleni u Snapchat-u zloupotrebili položaj kako bi špijunirali korisnike

Problem sa online servisima je taj da su vaši podaci u milosti i nemilosti kompanije koja kontroliše uslugu. U većini slučajeva, mnogi od nas pretpostavljaju da postoje zaštitni mehanizmi za sprečavanje pristupa našim ličnim podacima, ali nažalost, to nije uvek slučaj. U izveštaju Motherboard-a, ustanovljeno je da su neki zaposleni u Snapchat-u zloupotrebili svoj položaj da bi špijunirali korisnike.

PCPress.rs Image

U izveštaju, koji navodi bivše zaposlene kao izvor, tvrdi se da je nekoliko zaposlenih u Snapchat-u pre nekoliko godina zloupotrebljavalo njihov pristup. Prema njihovim rečima, Snapchat ima neke interne alate koji omogućavaju zaposlenima da pristupe korisničkim informacijama, kao što su njihova lokacija, sačuvani snimci i druge lične informacije.

Jedan od alata, nazvan SnapLion, razvijen je tako da Snap može da pristupi informacijama o korisnicima ako nekada dođe zahtev od strane organa za sprovođenje zakona. Ovo ima smisla jer smo sigurni da i mnoge druge kompanije imaju načine pristupa informacijama o korisnicima u takvim slučajevima, ali u ovom slučaju, izveštaj tvrdi da su ga neki zaposleni zloupotrebili.

Pročitajte i:  Snapchat pruža mogućnost da se isprobaju Cartier prstenovi

U izjavi poslatoj Motherboard-u, iz Snap-a su naveli: „Zaštita privatnosti je najvažnija u Snap-u. Imamo veoma malo korisničkih podataka i imamo stroge politike i kontrole koje ograničavaju interni pristup podacima koje imamo. Neovlašćeni pristup bilo koje vrste je jasno kršenje standarda poslovanja kompanije i, ako je otkriven, rezultira trenutnim prekidom radnog odnosa.“

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari: