Top50 Glas publike

MonsterMatch: Simulator modernog ljubavnog života

Potraga za partnerima preko dejting aplikacija sve je popularniji način za upoznavanje, te se simulacija MonsterMatch bavi upravo ovim fenomenom, i podvlači sve strahote modernog ljubavnog života.

PCPress.rs Image

Radi se o igri koju su kreirali developer Ben Berman i dizajner Miguel Perez, a koja rasvetljava načine na koje funkcionišu algoritmi u okviru dejting aplikacija. Igra je bazirana na dejting aplikaciji za čudovišta, pa je pored opismenjavanja onih kojima je online dejting postao sastavni deo života, značajna i kao zabavna alatka koja korisnicima omogućava da sebe i druge počnu da shvataju nešto manje ozbiljno. Čudovišta su tu da ilustruju da se i ljudska bića, baš kao i ona izmišljena, razlikuju jedna od drugih, a preteranost u izgledu likova u novoj igri ukazuje i na to da se nešto od te različitosti gubi kada algoritmi u okviru aplikacije pretpostave šta je to što bi moglo da nam se dopadne.

PCPress.rs Image

Kada otvore simulator/igru korisnici kreiraju profil baš kao i kod pravih dejting aplikacija, samo što ovde biraju da li im se više dopada da budu pauk, demon, ili neko drugo čudovišno stvorenje. Nakon toga igra im nudi druge likove sa kojima se poklapaju, pa mogu da prihvataju ili odbijaju druge zaljubljene monstrume. Najveća razlika u odnosu na aplikacije iz stvarnog života ipak nisu čudovišta, već to što igra nakon poklapanja sa nekim drugim profilom nudi i objašnjenje na koji povezivanje funkcioniše, što daje uvid u funkcionisanje algoritama koji se inače koriste u okviru ovakvih aplikacija.

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,