Top50 Glas publike

Zatvorene sve poslovnice agencije Fly fly travel

Samo dan nakon posete Turističke i Tržišne inspekcije, svih sedam poslovnica agencije Fly fly travel u Beogradu je zatvoreno. Ova firma, koja je pre mesec dana promenila ime u “Kofer turs”, prestala je da prodaje avio-karte, piše Politika. Na zvaničnom sajtu kompanije navodi se da agencija iz tehničkih razloga neće raditi nekoliko dana, a putnicima koji su “propustili letove” sugerisano je da pošalju “mejl agenciji i ulože reklamaciju kako bi im nastali troškovi bili refundirani”, dodaje list.

PCPress.rs Image

Politika, međutim, podseća da su Turisticka i Tržišna inspekcija prošle nedelje bile u kontroli zbog sumnje u nepoštenu i obmanjujuću praksu, jer su imale povećan broj pritužbi građana. List navodi da se pretpostavlja da za sada ima oko stotinak oštećenih putnika, koji nisu uspeli da realizuju karte, a po svemu sudeći, neće imati priliku ni da nadoknade štetu, budući da polisa osiguranja ne pokriva avio-karte, nego paket aranžmane. Turistička agencija, koja se godinama reklamirala kao jedna od najuspešnijih u jugoistočnoj Evropi i koja je, osim avio karata, prodavala i turističke aranžmane u blokadi je već 53 dana, ističe list. Kako dodaje, prema podacima koje objavljuje Narodna banka Srbije, trenutni dug iznosi 185 miliona dinara.

Pročitajte i:  Novi turistički aražmani

Finansijski problemi ove turističke agencije krenuli su još početkom 2018, kada je zbog neizmirenih dugovanja izbačena iz Međunarodnog sistema za kupovinu avio-karata BSP, podseća Politika. Navodi i da su vlasnici pokušali da reše problem kupovinom jedne novosadske firme, preko koje su nastavili da izdaju karte, ali da je i ona zbog dugovanja ubrzo isključena iz sistema.

Izvor: Politika

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , ,

One thought on “Zatvorene sve poslovnice agencije Fly fly travel

  • 11. June 2018. at 09:00
    Permalink

    prosto me sramota kako na dobro ide

Comments are closed.