Zatvorene sve poslovnice agencije Fly fly travel

Samo dan nakon posete Turističke i Tržišne inspekcije, svih sedam poslovnica agencije Fly fly travel u Beogradu je zatvoreno. Ova firma, koja je pre mesec dana promenila ime u “Kofer turs”, prestala je da prodaje avio-karte, piše Politika. Na zvaničnom sajtu kompanije navodi se da agencija iz tehničkih razloga neće raditi nekoliko dana, a putnicima koji su “propustili letove” sugerisano je da pošalju “mejl agenciji i ulože reklamaciju kako bi im nastali troškovi bili refundirani”, dodaje list.

PCPress.rs Image

Politika, međutim, podseća da su Turisticka i Tržišna inspekcija prošle nedelje bile u kontroli zbog sumnje u nepoštenu i obmanjujuću praksu, jer su imale povećan broj pritužbi građana. List navodi da se pretpostavlja da za sada ima oko stotinak oštećenih putnika, koji nisu uspeli da realizuju karte, a po svemu sudeći, neće imati priliku ni da nadoknade štetu, budući da polisa osiguranja ne pokriva avio-karte, nego paket aranžmane. Turistička agencija, koja se godinama reklamirala kao jedna od najuspešnijih u jugoistočnoj Evropi i koja je, osim avio karata, prodavala i turističke aranžmane u blokadi je već 53 dana, ističe list. Kako dodaje, prema podacima koje objavljuje Narodna banka Srbije, trenutni dug iznosi 185 miliona dinara.

Finansijski problemi ove turističke agencije krenuli su još početkom 2018, kada je zbog neizmirenih dugovanja izbačena iz Međunarodnog sistema za kupovinu avio-karata BSP, podseća Politika. Navodi i da su vlasnici pokušali da reše problem kupovinom jedne novosadske firme, preko koje su nastavili da izdaju karte, ali da je i ona zbog dugovanja ubrzo isključena iz sistema.

Izvor: Politika

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , ,

One thought on “Zatvorene sve poslovnice agencije Fly fly travel

  • 11. 06. 2018. at 09:00
    Permalink

    prosto me sramota kako na dobro ide

Comments are closed.