BIZIT 2022

Google postepeno uklanja stari Gmail dizajn

Google je najavio da planira da korisnike polako upoznaje sa novim Gmail dizajnom, da bi konačno potpuno uklonio stari, a prve promene se očekuju početkom jula.

PCPress.rs Image

Najave se uglavnom odnose na G Suite korisnike, to jest na korisnike koji imaju plaćene naloge, a iz kompanije nisu komentarisali da li će se promene odnositi i na regularne Gmail korisnike. Pretpostavlja se da će promene biti slične, a prvo će se primeniti na G Suite naloge, budući da su za njih prvo i najavljene, da bi malo nakon toga postale dostupne i regularnim korisnicima. U ovom trenutku niko nije u obavezi da pređe na novi dizajn, pa je u pitanju opcija koja može da se izabere, a pod uslovom da su je administratori G Suite naloga aktivirali. U septembru bi svi trebalo da dobiju novi dizajn, da bi do oktobra stari dizajn potpuno nestao.

Tako Google G Suite administratorima daje nekoliko meseci da se pripreme za promene, a očekuje se da bi u narednim mesecima novi dizajn mogao da dođe i do onih koji ne plaćaju za svoje naloge.

Pročitajte i:  Danska zabranjuje upotrebu Chromebook-ova i Google Workspace-a u školama

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,