Završen konkurs „Vip izazov3”

„ViPutnik”, „TV program Srbija” i „SerbianNews“ među najboljim domaćim mobilnim aplikacijama. Domaći programeri prijavili 76 aplikacija na konkursu. Nagradni fond iznosi 40.000 evra.

Vip Izazov 3 - Pobednici konkursa„Vip izazov3”, jedinstveni konkurs za razvoj lokalno primenljivih aplikacija za Android, bada i Windows Phone 7 mobilne telefone, uspešno je završen. Ovim konkursom Vip, u saradnji sa kompanijom Samsung, želi da približi sve tri platforme domaćim programerima i pripremi lokalno tržište za novo korisničko iskustvo.

Razvojem aplikacija za ove tri mobilne platforme, kroz tri različite faze konkursa, programeri su se takmičili za tri vrste nagrada: Najbolje aplikacije po izboru žirija za svaku od platformi, Najbolje studentske aplikacije po izboru žirija i Nagrade programera.

Prema kriterijumima konkursa, prilikom selekcije aplikacija, žiri je vrednovao njihova kreativna rešenja, inovativnost i primenljivost na domaćem tržištu. Takođe, održivost aplikacije i stimulisanje korišćenja mobilne mreže obezbedile su dodatnu vrednost tokom selekcije. Ukupan nagradni fond konkursa „Vip izazov3” iznosi 40.000 evra.

 

Nagrađene aplikacije u kategoriji Najbolja Android aplikacija su:

Vip Izazov 3 -Najbolja aplikacija Android

 1. nagrada (3.000 evra): ViPutnik – pruža sve potrebne informacije za bilo koju vrstu putovanja – sopstvenim automobilom, taksijem, autobusom, vozom ili avionom, čiji su autori Danilo i Milena Čubrović.
 2. nagrada (1.000 evra): Reverstris Lite – Igra u kojoj igrač mora da kombinuje brzinu i strategiju, autorskog tima Aleksandar Stančić i Vladimir Mitrović.
 3. nagrada (Nexus S smart telefon): Slot bre – Simulacija slot mašine, čiji autorski tim čine Živko Čolić i Aleksandar Rot.
Pročitajte i:  Apple je navodno pokušavao da poveže Apple Watch sa Android-om

 

Nagrađene aplikacije u kategoriji Najbolja bada aplikacija su:

Vip Izazov 3 - Najbolja aplikacija bada

 1. nagrada (3.000 evra): TV program Srbija – petodnevni vodič kroz srpski TV program, autorskog tima u sastavu Aleksandar Ilić, Marko Mitić i Nikola Borić.
 2. nagrada (1.000 evra): apoteka.info – aplikacija koja obezbeđuje informacije o najbližim apotekama u kraju, a čiji su autori Ivan Lotina i Dragan Jakovljević.
 3. nagrada (Samsung Wave II smart telefon): NighClockV – napredni alarm koji omogućava download vesti i informacija o vremenskoj prognozi, autorskog tima Aleksandar Ilić, Jovica Džunić i Miloš Stojković.

 

Nagrađene aplikacije u kategoriji Najbolja WP7 aplikacija su:

Vip Izazov 3 - Najbolja aplikacija Window Phone 7

 1. nagrada (3.000 evra): SerbianNews – birani pristup dnevnim informacijama iz Srbije, autor je Aleksandar Petrinović.
 2. nagrada (1.000 evra): Bioskopi – dnevni repertoar bioskopskih projekcija koji omogućava i rezervaciju karata, autor Vladimir Milošević.
 3. nagrada (Samsung Omnia 7 smart telefon): BudgetZ – praćenje i analiza ličnih finansija, autor Nemanja Zbiljić.

 

Najbolje studentske aplikacije koje su nagrađene plaćenim angažovanjem na projektima u Vipu:

 • TV program Srbija (bada), čiji su autori Aleksandar Ilić, Marko Mitić i Nikola Borić.
 • The World’s Ultimate Brain (Android) – igra računanja, memorije, logike i vizuelne percepcije, autor je Ivan Kulić.
 • TrazimGajbu (Android) – pretraga i ponuda dostupnih stanova, autori su Milan Milojević, Natalija Kitanoska i Aleksandar Đorđević.
Pročitajte i:  Apple dodaje upozorenja za iPhone  

 

Nagrade programera dobili su:

 • ● Android: 1.000 evra – ViPutnik
 • ● bada: 1.000 evra – apoteka.info

WP7: 1.000 evra (5 X 200 evra) – 5 aplikacija koje su imale isti broj glasova: Slamarica WP7 (prati lične finansije, račune i transakcije, autori su Ivan Kolarov, Nemanja Marković i Ivan Lazarević), News7.rs (najnovije vesti, vremenska prognoza, horoskop, autor je Dragoljub Bogićević), BudgetZ, Bubnjar (muzički program za sviranje bubnjeva) i Citati (čuvene izjave), autor obe aplikacije je Dušan Nešković.

 

Više informacija o konkursu Vip izazov3 i pobedničkim aplikacijama/programerima dostupno je na http://izazov3.vipmobile.rs.


O Vipu

Od 1. decembra 2006. Vip, član Telekom Austrija Grupe, obezbedio je licencu za GSM 900/1800 i UMTS mreže. Vip mobile nudi pun portfolio mobilnih usluga za pripejd, postpejd i biznis korisnike, a na domaće tržište prvi je uveo BlackBerry® iz Vodafona. Vip je najveća grinfild investicija u Srbiji do sada, sa uloženih 633 miliona evra. Na kraju 2010. godine, Vip je imao blizu 1.4 miliona aktivnih korisnika i zapošljavao više od 700 stručnjaka i menadžera. Vip je ekskluzivni strateški partner Vodafona u Srbiji. Više informacija na: www.vipmobile.rs

Pročitajte i:  Većina programera ne koristi opcije spoljnog plaćanja u App Store-u

O Samsung Electronics

Samsung Electronics je globalni lider na polju poluprovodnika, telekomunikacija, digitalnih medija i tehnologija digitalne konvergencije sa prihodom od 135.8 milijardi dolara u 2010. godini. Zapošljava približno 190,500 ljudi u 206 filijala, širom 68 država. Kompanija se sastoji od osam glavnih nezavisnih poslovnih jedinica: kompanija za vizuelni displej, kompanija za mobilne komunikacije, kompanija za telekomunikacione sisteme, kompanija za digitalne aplikacije, kompanija za informacione tehnologije, kompanija za digitalni Imaging, kompanija za poluprovodnike i kompanija za LCD ekrane. Prepoznat kao jedan od globalnih brendova sa najbržim rastom, Samsung Electronics je vodeći proizvođač digitalnih TV aparata, memorijskih čipova, mobilnih telefona i TFT-LCD-a. Za više informacija posetite www.samsung.com.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,