PC Press Studio

Završena tehnološka konferencija TOMORROW 

Nakon tri dana tokom kojih je više od 10.000 posetilaca pratilo 30 specijalnih predavanja i 10 panela, završena je najveća tehnološka konferencija Tomorrow, koja je svojim programom i izborom predavača postavila Beograd na mapu najznačajnijih tech prestonica u Evropi. Glavne teme konferencije bile su posvećene web3, blokčejnu, veštačkoj inteligenciji, gejmingu, nanorobotici i metaversu. 

PCPress.rs Image
Foto: Marko Obradović Edge

Tomorrow konferenciju otvorio je ministar informisanja i telekomunikacija Vlade Republike Srbije Mihailo Jovanović koji je gostima poželeo dobrodošlicu „u Srbiju zemlju inovacija, kreativnosti i znanja“. 

Već prvog dana razgovaralo se o ulozi žena u kreiranju budućnosti, kao i o pomoći koju vlada može pružiti inovativnim tehnologijama. Na ovom panelu govorili su ministar informisanja i telekomunikacija Republike Srbije Mihailo Jovanović, premijer Crne Gore Dritan Abazović, izvršni direktor blokčejn centra Dubaji Marvan Alzarouni, kao i počasni konzul Srbije u Singapuru Kelvin Čeng, dok je panel moderirao Nenad Paunović iz kancelarije premijerke Republike Srbije. 

U nastavku prvog dana, na glavnim panelima razgovarano je o uticaju kriptovaluta na životnu sredinu, povezivanje NFT-a sa gejmingom i uticaju umetnosti na gejming, kao i o bezbednosti u kripto industriji. 

Pročitajte i:  Otvorena tehnološka konferencija TOMORROW: Srbija je zemlja inovacija, kreativnosti i znanja

Svi posetioci Tomorrow konferencije prve večeri mogli su da uživaju na nastupu koji je organizovan u saradnji sa EXIT Festivalom, a koji je priredio jedan od najcenjenijih live izvođača elektronske muzike – Paul Kalkbrener.  

PCPress.rs Image
Foto: Marko Obradović Edge

Već drugog dana najposećeniji je svakako bio panel proslavljenog Vladimira Đukanovića koji je posetioce upoznao sa filozofijom koja stoji iza veštačke inteligencije. 

Nakon toga usledili su razgovori o kreiranju balansa između institucija i blokčejna, prepoznavanje i razumevanje “pametnih” ugovora, zatim kako NFT može pomoći da se svet umetnosti sačuva od urušavanja, kao i panel o koršćenju ChatGPT -a. 

Svakako najveću pažnju drugog dana privukao je panel posvećen korišćenju veštačke inteligencije u obrazovanju. 

Drugi dan spektakularno je završen nastupom proslavljenog muzičara Skot Pejdža, saksofoniste Pink Flojda, koji je učestvovao i na panelu posvećenom zavisnosti od digitalnih tehnologija. 

Treći dan otvario je Vit Jedlička svojim predavanjem o državi Liberland, nakon čega su usledili razgovori o web 3, metaversu, pravnim okvirima virtuelnih sredstava, regulisanju kriptovaluta, a najveću pažnju privukli su Kreg Selers, izumitelju stabilcoina – digitalnog američkog dolara, kao i Dan Held bitkoin edukator i savetnik za marketing u Trust Machines. 

PCPress.rs Image
Foto: Marko Obradović Edge

Zavisnost od digitalnih tehnologija jedna je od trenutno najaktuelnijih tema, te je ova problematika u fokusu Exitovog panela „Life is Live”, kojim je zatvoreno ovogodišnje izdanje Tomorrow  konferencije. 

Pročitajte i:  Najveća evropska tech konferencija od 12-14. maja u Štark Areni

Gosti su sva predavanja mogli da prate na 500 kvadratnih metara led ekrana, uz specijalne efekte na impozantnoj bini, na koju je prvog dana došao i Tomorrow astronaut, maskota konferencije, koji je pozdravio sve posetioce. 

Beogradska, druga po redu Tomorow konferencija, usledila je nakon pravog tech spektakla u Dubaiju pred više od 12 hiljada učesnika, održanog u februaru ove godine. Domaćini Tomorrow konferencije Anita Kalergis i Zoran Tadić najavili su naredno beogradsko izdanje takođe u Štark Areni, a pre toga će konferecija doživeti i svoje drugo izdanje u Dubaiju, u februaru 2024. 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *