Zbog povoljnih vremenskih uslova Street View i u Nišu ove godine

Google nastavlja sa aktivnostima na unapređenju kvaliteta Google mapa i prikupljanja fotografija za Street View servis, koji će obuhvatiti ove godine i grad Niš, zahvaljujući povoljnim vremenskim uslovima.

Photo: PC Pres
Photo: PC Pres

Od 23. oktobra, Google automobili su početi da beleže slike sa pregledom od 360° u Beogradu i Novom Sadu. Iako je planirano da fotografisanje drugih gradova i manjih mesta bude nastavljeno nakon zime, početkom naredne godine, zahvaljujući povoljnim vremenskim uslovima, ove godine će biti obavljeno i snimanje u Nišu.

“Zahvaljujući lepom vremenu ove jeseni, vožnje po Beogradu i Novom Sadu napredjuju brže od očekivanog. Mi ćemo zato nastaviti sa snimanjima u Nišu. Plan je da se nakon toga zaustavimo i nastavimo sa snimanjima drugih gradova i mesta naredne godine. Stalno ažuriramo informacije o kretanjima naših vozila i druge informacije o aktivnostima na lokaciji google.rs/streetview/info “ izjavio je Ulf Spitzer, programski menadžer za Street View servis kompanije Google, zadužen za EMEA region.

Raspored obilazaka Google vozilima zavisi od nekoliko faktora koji ne mogu da se kontrolišu, kao što su vremenski uslovi, stanje na putu itd. Čim vozila krenu kroz Srbiju, na sajtu google.rs/streetview/info biće postavljana stalna obaveštenja o tome kuda se kreću, uz dodatne podatke o Street View servisu. Najave obilazaka većih gradova i mesta, podrazumevaće i manja mesta i gradove njihove neposredne okoline.

Pročitajte i:  Funkcija „Uređivanje“ je uvedena za beta testere za Google poruke

Fotografije Google Street View vozila u Beogradu možete videti ovde.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,