Želite iPhone s Fortnite-om? Platite papreno!

Nakon što je izbačen iz Apple App Store-a, Fortnite je uklonjen i iz Google prodavnice, a pošto je Epic Games objavio ažuriranja za iPhone i Android verzije igre, zahvaljujući kojima su korisnici kupovine obavljali direktno u Epic aplikaciji. Vlasnici iPhone uređaja koji su igru instalirali na vreme pronašli su novi način za zaradu.

PCPress.rs Image

Radi se o tome da su korisnici svoje iPhone X, te druge, uređaje ponudili po ceni koja ide i do 10 hiljada dolara, a uprkos tome što se radi o uređajima koji se koriste već dve godine. Njihova dodatna vrednost je u tome što je na njih preuzeta igra Fortnite, a pre nego što je uklonjena iz App Store-a. Apple igru ne može da obriše sa telefona na koje je već instalirana, zbog čega su mnogi spremni da telefone obogaćene igrom plate i po nekoliko hiljada dolara. Tako bar veruju oni koji su svoje telefone ponudili preko eBay-a.

PCPress.rs Image

Kada se u eBay pretragu ukuca „iphone fortnite installed” dobije se preko sto rezultata. U ponudi su različiti modeli, a cena od 10 hiljada dolara u vezi je sa iPhone-om X. Visoke cene iznenađuju, budući da je igra Fortnite besplatna i može da se igra i na drugim uređajima i platformama. Pored toga se pretpostavlja da će se Fortnite u nekom trenutku vratiti na App Store, a kada se budu rešili problemi zbog kojih je izbačen.

Pročitajte i:  Epic Games vam poklanja dve video igre

Izvor: Business Insider

Facebook komentari: