BIZIT plus

Žena traži odštetu od Apple-a zbog slomljenog nosa

PCPress.rs ImageDa li Apple-ov moderni dizajn predstavlja opasnost za starije osobe? Osamdesettrogodišnja Evelin Pasvol veruje da je tako i traži odštetu od milion dolara zato što je naletela na staklena vrata Apple-ove prodavnice. Pasvolova nije videla staklena vrata radnje u Menhesetu na Long Ajlandu i slomila je nos kad je naletela na njih.

Sigurno se svakome bar jednom desilo da se zakuca u staklena vrata. Ali Pasvolin advokat ističe da je prosto preteško videti staklena vrata Apple-ove prodavnice. „Apple želi da bude kul i moderan, da se ističe arhitekturom koja će se dopasti zaljubljenicima u tehnologiju, ali mora biti svestan toga da takav visokotehnološki moderana dizajn predstavlja opasnost za neke.“

Tačno je da moderan dizajn može prevariti oko. Ali uglavnom ne utiče na noseve kao u slučaju Evelin Pasvol. Međutim, ona ističe kako ima odličan vid i da još uvek vozi kola. Čak bi i Solomonu bilo teško da pravedno presudi u ovom slučaju. Prodavnica u Menhesetu ima bele oznake na staklu kako bi upozorila kupce da mogu da se sudare s čvrstom površinom. Međutim, u Americi ljudi dobijaju tužbe čak i za prevruću kafu u restoranu tako da je moguće da će Pasvelova dobiti izvesnu odštetu.

Ona svakako nije prva koja se zakucala u stakleni izlog Apple-ove prodavnice. Međutim, jeste prva koja veruje da je njen sudar sa staklom vredan čak milion dolara.

Izvor: CNET News

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,