BIZIT plus

Deset godina HP-a u Srbiji

Milos_633464472 Kompaniji Hewlett-Packard d.o.o. obeležila je desetogodišnjicu poslovanja u Srbiji. Ovom prilikom je organizovana HP Discover konferencija na kojoj je preko 400 posetilaca imalo priliku da od HP stručnjaka sazna o najnovijim proizvodima, rešenjima i uslugama.

“HP je jedna od prvih stranih kompanija koja je došla u Srbiju nakon sankcija. Kada je kompanija 2002. godine počela da radi, na našem tržištu je imala 5 zaposlenih, a danas je taj broj povećan za 20 puta i trenutno u HP-u ima oko 100 zaposlenih. S ponosom ističem da su svi zaposleni lokalni stručnjaci. Promet je na godišnjem nivou dostigao 100 miliona dolara. Beležimo rast u svim segmentima poslovanja, počev od segmenta vezanog za grafiku i štampu, preko grupe za personalne sisteme, do grupe koja se bavi uslugama, konsaltingom i implementacijom kompleksnih rešenja” rekao je Miloš Đurković, generalni direktor kompanije HP u Srbiji.

“Posebno smo ponosni na segment poslovanja koji se bavi uslugama, održavanjem, konsaltingom i implementacijom kompleksnih rešenja. Kompletne finansije Republike Srbije se vrše na HP rešenjima. Naša rešenja koriste telekomunikacione kompanije, farmaceutske kompanije, najveće banke u Srbiji, javna preduzeća i Ministarstva” – dodao je g. Đurković.

Pročitajte i:  Kakvi nas trendovi u svetu Cloud-a očekuju u 2024?

Odlični poslovni rezultati tokom proteklih deset godina u Srbiji omogućili su HP-u da uvede nove pogodnosti za korisnike na domaćem tržištu. Počev od serija računara kao što su Pavilion i Presario, koje su namenjene kućnim korisnicima, pa do otvaranja prve HP brend prodavnice. U narednih nekoliko meseci u Srbiji će biti dostupni računari HP Envy 14 Spectre. Proizvode se u ograničenoj seriji i trenutno se prodaju samo u Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Švajcarskoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Tokom predavanja na HP Discover konferenciji posetioci su čuli zanimljivosti vezane su za HP strategiju, merenje IT performansi u eri Clouda, trendove u oblasti personalnih sistema, novosti iz oblasti grefike i štampe itd. U demo zoni su mogli da vide najnovije HP štampače, personalne računare, storidže, mrežnu opremu, ali i da uživo prate simulaciju nekih od HP rešenja koja se uspešno primenjuju.

HP d.o.o. se u protekloj deceniji angažovao i na projektima od posebnog značaja za društvenu zajednicu. HP veruje da tehnologije treba da budu dostupne svima kao sredstvo učenja i rada. Kako bi ovo omogućio, HP danas razvija i učestvuje u različitim filantropskim programima i partnerstvima. Za proteklih deset godina poklonio je obrazovnim i zdravstvenim institucijama u Srbiji informatičku opremu, vrednu preko milion i trista hiljada dolara.

Pročitajte i:  HP objavio najtanji 14-inčni gejming laptop na svetu

Izvor: HP

Foto: http://www.gmbusiness.biz/

Facebook komentari: