BIZIT plus

Znate li koliko su brze mreže u vašoj okolini?

Android 8.1, pored ostalih opcija, ima i trik koji može da pomogne korisnicima da procene da li su otvorene Wi-Fi mreža dovoljno brze, a pre nego što se na njih priključe, pa im tako uštedi vreme, te ih poštedi nerviranja zbog sporog interneta.

PCPress.rs Image

Još uvek se čeka na neke od najzanimljivijih opcija nadogradnje Android 8.1, a nekoliko nedelja pošto je prvo veliko ažuriranje za Oreo došlo do korisnika. Google je tako najavio da će Oreo od sada moći da prikazuje brzine obližnjih, a otvorenih, Wi-Fi mreža, kako bi korisnicima omogućio da procene da li je priključivanje na njih uopšte vredno klika. Tako će korisnici u podešavanjima moći da vide o kojoj se brzini radi, a dostupne su četiri odrednice: Very Fast, Fast, OK ili Slow. Prema kompaniji Google, razlika između Very Fast i Fast je u tome što je u okviru prve konekcije moguće emitovati video sadržaje veoma visokog kvaliteta, dok je u okviru druge emitovanje moguće za „većinu sadržaja“. Dalje se naglašava da bi većina kafea, te drugih javnih prostora mogla da se zadovolji sa OK konekcijom, koja je dovoljna za pretraživanje interneta, društvenih mreža, te Spotify.

Pročitajte i:  Kako pronaći IP adresu rutera

Sa druge strane, informacije o brzini privatnih Wi-Fi mreža koje zahtevaju lozinke neće biti prikazivane, budući da se informacije o njihovoj brzini i ne tiču slučajnih prolaznika. Administratori mreža će moći da isključe Google-ovog Wi-Fi asistenta, a u slučaju da ne žele da informacija o brzini interneta bude dostupna, a preko canary URL-a.

Izvor: The Verge

Facebook komentari: