OneDrive čuva obrisane fajlove 30 dana

Najnovija opcija u okviru Microsoft-ovog OneDrive for Business omogućava vraćanje izgubljenih fajlova iz prethodnih mesec dana, a dobila je ima Files Restore, te omogućava i pregled svih promena koje su se u okviru dokumenta dogodile u pomenutom periodu, uključujući i informacije o tome ko je menjao dokument i u koje vreme, baš kao što je najavljeno pre sedam dana.

PCPress.rs Image

Tako korisnici sada imaju mogućnost da dokument vrate u neko od prethodnih stanja, a opcija je postala dostupna 22. januara, ali samo za poslovne korisnike, te će se koristiti i za vraćanje obrisanih fajlova, sve dok se ovi nalaze u Recycle Bin-u.

PCPress.rs Image

Opcija je prilično jednostavna za korišćenje, budući da nudi listu sa nazivima fajlova, te tačnim vremenom i datumom kada su izmenjeni, kao i spisak onih koji su pristupali nekom dokumentu. Microsoft napominje da će ova opcija biti najkorisnija u slučajevima kada je neki dokument inficiran malverom, te kada se sumnja da neko ugrožava bezbednost informacija, te pravi promene koje nisu u skladu sa poslovanjem određene firme. Oni koji nemaju biznis OneDrive se nadaju da će ova opcija doći i do običnih korisnika, te im na taj način bitno olakšati poslovanje i postojanje.

Pročitajte i:  Microsoft ulaže 4 milijarde evra u Francusku

PCPress.rs Image

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,