ePlaneta

Zoom lansira novu aplikaciju za Apple Vision Pro

Stižu neki zanimljivi dodaci.

PCPress.rs Image

Funkcija – Persona

Apple Vision Pro na početku neće imati neke značajne ugrađene aplikacije, kao šti su Netflix, Spotify i YouTube. Jedna značajna aplikacija kojoj će korisnici slušalica za mešovitu stvarnost imati pristup kada se pojavi jeste Zoom. Zoom će podržavati Persona funkciju Vision Pro slušalica.

Korisnici Vision Pro slušalica moći će da stvore digitalnu verzije sebe. Ako koristite pomenutu Persona funkciju, druge osobe na Zoom ili FaceTime pozivu moći će videti vaše izraze lica i pokrete ruku putem vašeg avatara.

Prema izveštajima Zoom-a, prostorni doživljaj Vision Pro-a može biti prilagođen na “savršeno prilagođenje veličine,” čime se eliminiše utisak da ste udaljeni kilometrima od druge osobe koja koristi funkciju “Persona”.

Zoom će biti jedna od prvih većih trećih strana aplikacija koja će koristiti ovu tehnologiju. Apple tvrdi da će se Microsoft Teams i Cisco Webex takođe nešto kasnije pridružiti. Kompanija tvrdi da je potrebno samo nekoliko minuta da se postavi funkcija „Persona“ sa Vision Pro slušalicama.

Pročitajte i:  Apple se obavezao za najmanje pet godina bezbednosnih update-ova za iPhone

Deljenih 3D objekata u virtuelnom prostoru

Takođe, stižu još neke funkcije ovog proleća. Moći ćete da delite fajlove 3D objekata i da ih pregledate u virtuelnom prostoru putem Vision Pro slušalica. Team Chat takođe dolazi u aplikaciju, kao i alat nazvan “real-world pinning“.

Zoom tvrdi da će korisnici Vision Pro uređaja moći da koristie funkciju koja im omogućuje da postave pet učesnika sastanka bilo gde u virtuelnom prostoru, kao i opciju da uklone pozadinu tih učesnika. Kompanija sugeriše da će ovo poboljšati osećaj povezanosti korisnika Vision Pro uređaja sa drugim ljudima tokom virtuelnih sastanaka.

Iako Zoom možda ne predstavlja najuzbudljiviju aplikaciju za one koji će koristiti Vision Pro prvenstveno iz zabavnih razloga, zanimljivo je videti kako će druge kompanije koristiti ovu tehnologiju. Zoom poziv se možda neće previše razlikovati od FaceTime razgovora na samom početku, ali dodatak funkcija poput deljenja 3D objekata mogao da ga učiniti veoma zanimljivim za korišćenje u mešovitoj stvarnosti.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,