ePlaneta

Zoom objavio novo ažuriranje koje poboljšava bezbednost korisnika

Izgleda da Zoom sluša probleme svojih korisnika, te žuri da ih reši, a posebno one koji ugrožavaju privatnost i bezbednost podataka.

PCPress.rs Image

Dvadeset puta više korisnika

Zoom je sa 10 miliona korisnika, koliko ih je bilo u decembru 2019, vrtoglavo brzo došao do čak 200 miliona, a zbog pandemije, te toga što su mnogi zaposleni počeli da svoje poslove obavljaju iz privatnih domova. Povećana popularnost donela je i više problema, pa je kompanija početkom aprila obećala da 90 dana neće objavljivati nove opcije, a kako bi se eksperti u tom periodu pozabavili problemima koji su u međuvremenu nastali.

Izgleda da kompanija zadato obećanje ispunjava u roku, a preko Zoom 5.0 ažuriranja koje je objavljeno 22. aprila, i koje je dizajnirano da reši neke od mnogih problema na koje su se korisnici žalili u poslednje vreme. Tako se na prvom mestu pojavila sigurnosna ikonica koja grupiše nekoliko novih bezbednosnih funkcija i korisnicima omogućava da brzo zaključaju video sastanak, uklanjaju neželjene učesnike, te zabrane deljenje ekrana i chat tokom sastanka.

PCPress.rs Image

Sa novim ažuriranjem je stigla i podrazumevana lozinka, a admini poslovnih mreža mogu da kontrolišu i odrede kompleksnost kreiranih password-a. Tu je i takozvana „Zoom čekaonica“ koja kao podrazumevana opcija stiže za osnovne, single-license Pro i naloge koji služe za online edukaciju.

Novo ažuriranje je direktan odgovor naZoombombing” fenomen, u okviru kojeg su napadači ometali online sastanke, te školske časove.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,