BIZIT plus

Zoom očekuje prihod od preko 985 miliona dolara u ovom kvartalu

Pandemija koronavirusa se i dalje nazire, a većina kompanija radi u hibridnom modelu ako se ne pridržava modela rada od kuće. To znači da platforme za video pozive i konferencije poput Zoom-a postaju izuzetno važne.

PCPress.rs Image

Skoro milijarda

Kompanija takođe veruje da će joj trenutna situacija pomoći da zaradi više novca i nadmaši očekivanja analitičara u ovom kvartalu. Reuters-ov izveštaj naglašava da Zoom očekuje da će u ovom kvartalu generisati od 985 miliona do 990 miliona dolara prihoda – mnogo više od 931,8 miliona dolara, cifre koju predviđaju analitičari.

Kompanija je ostvarila prihod od 952 miliona dolara za kvartal koji se završio 30. aprila – skok od 191% u poređenju sa njenim performansama u istom kvartalu prošle godine. Zoom očekuje da će za fiskalnu 2022. godinu zaraditi gotovo četiri milijarde dolara prihoda.

Međutim nije sve blistavo i sjajno za Zoom u budućnosti. Dok se ljudi u određenim delovima sveta vakcinišu, organizacije razmišljaju o nastavku rada iz kancelarija. Zoom mora biti svesna da to može uticati na upotrebu njegovih proizvoda.

Pročitajte i:  Zoom lansira novu aplikaciju za Apple Vision Pro

Prošlog meseca Zoom je objavio podršku za funkcije Central Stage na novim iPad Pro uređajima i funkciju zasnovanu na AI-u za automatsko kreiranje najvažnijih stvari iz snimljenog sastanka. U poslednjih nekoliko meseci, Zoom je proširio svoje prisustvo na pametne ekrane u domovima kao što su Facebook-ov Portal i Google-ov Nest Hub Max kako bi olakšao lične razgovore.

Izvor: TNW

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: