BIZIT plus

Zoom poboljšava zaštitu privatnosti

Zoom proširuje privatnost i bezbednost uvođenjem end-to-end enkripcije na više svojih usluga. Prva usluga je Zoom Phone, sistem za telefoniranje u oblaku.

PCPress.rs Image

Bezbednosne zaštite

Korisnici te usluge moći će da uključe end-to-end enkripciju tokom razgovora. Kada je uključena, enkripcija će osigurati pozive pomoću kriptografskih ključeva kojima samo uređaji koji pozivaju i primaju mogu pristupiti. Pored toga, korisnici mogu verifikovati status E2EE tako što će jedni drugima dati jedinstveni sigurnosni kod.

Trenutno je moguće omogućiti E2EE za uslugu Zoom Phone za pozive između korisnika na istom nalogu. Korisnici moraju da koriste verziju za računar ili mobilnu aplikaciju Zoom Phone i da isključe automatsko snimanje poziva. Takođe, da bi Zoom telefonski poziv bio šifrovan od kraja do kraja, administrator naloga mora da uključi E2EE preko veb portala a korisnici će morati da koriste isti Zoom nalog.

Takođe, E2EE će uskoro biti dostupna i za izdvojene Zoom sobe u kojima postoji mogućnost za odvojene sesije. Svaka odvojena soba može imati sopstveni ključ za šifrovanje. Zatim, vlasnici naloga ili administratori će morati da omoguće E2EE za svoje učesnike u Zoom sastancima.

Pročitajte i:  Microsoft testira Windows 11 sa ispravkom za zvuk  

Zoom je počeo da uvodi E2EE za sastanke u oktobru 2020. godine, nekoliko meseci nakon početka pandemije jer su se pojavili bezbedonosni problemi. Zoom je prvobitno planirao da ograniči E2EE na plaćene naloge ali je na kraju popustio i omogućio je svima.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: