BIZIT plus

Zoom predstavlja AR/VR funkcije za Apple Vision Pro

Zoom, popularna platforma za video konferencije, sprema se da unapredi virtualno iskustvo sastanaka svojom najnovijom aplikacijom dizajniranom za Apple Vision Pro. 

PCPress.rs Image

Ključna karakteristika nove Zoom aplikacije je njena integracija sa Apple-ovom Persona tehnologijom

Aplikacija, koja će biti lansirana 2. februara, razvijena je za visionOS i ima za cilj da transformiše udaljene interakcije u iskustva koja su još uzbudljivija i angažovanija.

Ključna karakteristika nove Zoom aplikacije je njena integracija sa Apple-ovom Persona tehnologijom. Ova inovativna funkcionalnost stvara digitalnu reprezentaciju korisnika, beležeći njihove facijalne i pokrete ruku. Ovaj razvoj pruža realniju prostornu reprezentaciju u virtualnim sastancima, podstičući osećaj povezanosti i prisutnosti među učesnicima. Tehnologija obećava repliciranje nijansi ličnih interakcija, čineći virtualne sastanke prirodnijim i angažovanijim.

Još jedan dodatak Zoom aplikaciji je Spatial Zoom Experience. Ova opcija omogućava korisnicima da podešavaju veličinu virtualnog okruženja sastanka prema idealnoj meri, stvarajući time imerzivnije iskustvo bez potrebe za dodatnom fizičkom opremom. Ova inovacija posebno je korisna za one koji žele emulirati dinamiku sastanaka licem u lice.

Pročitajte i:  Apple radi na razvoju ličnih robota za domove

Smita Hashim, glavna produkt menadžerka u Zoom-u, istakla je značaj ove nove integracije. “Zoom na Apple Vision Pro pomaže timovima da ostanu povezani bez obzira na to gde i kako rade, ili kako komuniciraju i sarađuju,” izjavila je Hashim. “Integracija Zoom-a na Apple Vision Pro i visionOS proširuje naše obećanje platforme omogućavanja učesnicima vrhunskog iskustva sastanaka iz bilo kojeg mesta i ostvaruje našu posvećenost besprekornoj saradnji i komunikaciji.”

Nadolazeće Zoom funkcije na Apple Vision Pro

Nadolazeće funkcije Zoom-a za Apple Vision Pro namenjene su transformaciji načina na koji profesionalci interaguju u virtualnim prostorima. Mogućnost deljenja 3D objekata posebno je uzbudljiva za industrije poput medija i dizajna. Ova funkcionalnost omogućava korisnicima deljenje i saradnju na 3D modelima, pružajući realniji i angažovaniji način rada na kreativnim projektima.

Osim deljenja 3D objekata, Zoom uvodi i Zoom Team Chat, koji je besprekorno integrisan sa Zoom Meetings. Ova integracija olakšava komunikaciju, omogućavajući korisnicima Apple Vision Pro da se lako povežu i dele informacije sa kolegama direktno unutar Zoom aplikacije.

Pročitajte i:  Masovna proizvodnja dva nova AirPods modela počinje u maju

Još jedna inovativna opcija je Real-world Pinning. Ova jedinstvena funkcionalnost omogućava korisnicima da prikače do pet učesnika sastanka u svom fizičkom prostoru. Pružanjem opcije uklanjanja pozadine prikačenih učesnika, Zoom poboljšava osećaj povezanosti i prisutnosti, čineći virtualne sastanke sličnijim stvarnim interakcijama.

Zoom for Vision Pro će biti dostupan za preuzimanje iz visionOS App Store-a od 2. februara, označavajući korak napred u evoluciji udaljene saradnje.

Izvor: Readwrite

Facebook komentari: