BIZIT plus

iOS aplikacije automatski stižu u Apple Vision Pro prodavnicu kao podrazumevana opcija

Ovo će omogućiti vlasnicima slušalica pristup “stotinama hiljada” aplikacija.

PCPress.rs Image

Apple Vision Pro – nove slušalice mešovite stvarnosti

Apple je najavio da će gotovo svaka iOS aplikacija automatski biti objavljena u Vision Pro prodavnici kao podrazumevana opcija. Kako kompanija navodi, to će omogućiti pristup novim korisnicima “stotinama hiljada aplikacija za iPad i iPhone”. Ovo je zapravo dodatak onome što će stvarno biti dostupno u okviru Vision Pro aplikacija koje će biti lansirane u zvaničnoj prodavnici.

Većina aplikacija može lako da funkcioniše na Vision Pro slušalicama, ali nećete dobiti kompletno korisnično iskustvo. Umesto toga, videćete ono što biste inače videli na svom telefonu ili tabletu, samo uvećano putem imaginarnog ekrana ispred vas. Apple navodi da “iskustva sa aplikacijama mogu lako da se prošire na Apple Vision Pro od samog početka – bez dodatnog rada.”

Važno je napomenuti da se ove mogućnosti odnose samo na aplikacije na Apple Vision Pro uređaju, ali ne na aplikacije kao što je Facebook. Međutim, ipak postoje neke prednosti. Na primer, svaka aplikacija za strimovanje automatski će biti dostupna pri lansiranju, tako da možete gledati šta god želite na virtuelnom ekranu slušalica. Takođe, ekran može zauzeti relativnu širinu od 3048cm. Kada se to upari sa dizajnom koji se fokusira na udobnost i lakoću nošenja, dobijate pravu mašinu za zabavu.

Pročitajte i:  Apple Vision Pro: Apple-ova vizija VR-a

Što se tiče razvojne strane, u jesen će biti lansiran beta test visionOS kako bi programeri mogli da testiraju svoje aplikacije i kako bi se uverili da one funkcionišu. Osim toga, ovaj set alata će omogućiti programerima da naprave prilagođenje kako bi maksimizirali integraciju sa slušalicama. Takođe, biće vam pružena informacija ili obaveštenje ako vaša aplikacija, iz bilo kojeg razloga, nije kvalifikovana ili prihvatljiva za neku svrhu ili proces.

Cena – 3.500 dolara

Apple Vision Pro će biti proizvod za usku ciljnu grupu bar u prvoj generaciji. Zbog enormne cene i ograničenih scenarija upotrebe može se dogoditi da postoji ograničen broj aplikacija.

Ovo omogućuje Apple-u da na neki način kasnije doda veliki broj aplikacija u Vision Pro prodavnici. Na taj način kompanija će pokušati da privuče potrošače. Takođe, Apple bi mogao pritisnuti neke od većih kompanija, poput Mete, da implementira funkcije ekskluzivne za ove slušalice. Bez obzira na razlog, jedan od glavnih zahteva kad god se najavi nova tehnologija je zapravo kompatibilnost za prethodne uređaje i pa se nadamo da će se to ispuniti.

Pročitajte i:  Setapp otvara prodavnicu iOS aplikacija

Za one koji još uvek nisu upoznati, Apple Vision Pro su predstojeće slušalice mešovite stvarnosti. Postoji mogućnost za kontrolu očima, tako da možete kontrolisati aplikacije putem malih pokreta. OLED ekran se nalazi na spoljnoj strani. Taj OLED ekran se koristi kako bi prikazao digitalnu simulaciju. Plan je da se slušalice pojave naredne godine. Njihova cena iznosiće ogromnih 3.500 dolara. To je ekvivalentno kupovini sedam Meta Quest 3 VR slušalica.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: