ZTE: Radikalni dizajn za novi pametni telefon

Septembar bi, kako tvrde, trebalo da donese velike novine u univerzum pametnih telefona. U pitanju je novi dizajn koji je porazio sve veće proizvođače, uključujući Apple i Samsung.

PCPress.rs Image

Radi se o tome da je kineska kompanija ZTE najavila prvi telefon sa selfie kamerom ispod displeja. U pitanju je model ZTE Axon 20 5G, a do korisnika bi trebalo da stigne već 1. septembra, pa i datum predstavlja prednost u odnosu na druge velike kompanije koje spremaju svoje modele. Iz kompanije kažu da je u pitanju prvi 5G telefon čija će kamera biti postavljena tako da ne oduzima prostor za ekran, što znači da neće biti zareza na prednjoj strani.

Ovo je veliki korak za kompaniju, a nakon što je poradila i na prvom 5G telefonu, te prvom savitljivom modelu i prvom 3D displeju. To što je neko u nečemu prvi ne znači da će biti i uspešan, a važno je da se napomene da ni jedan od pomenutih prvenaca nije postao široko usvojeno ime među potrošačima.

Pročitajte i:  Apple Vision Pro: Apple-ova vizija VR-a

PCPress.rs Image

Kamere ispod displeja su poseban izazov, budući da i displej i kamera moraju da naprave određene kompromise kako bi svaki ispunjavao svoju funkciju. Kamera koja se nađe ispod ekrana će dobijati manje svetla od obične, a displej će morati da u delu gde je kamera bude transparentan tokom fotografisanja, što bi moglo da utiče na kvalitet ekrana tokom regularnog korišćenja.

Izvor: Forbes

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,