LG dobio parnicu protiv TCL-a zbog povrede patentnih prava

LG je objavio da je Regionalni Sud u Majnhajmu (Nemačka) presudio u njihovu korist povodom tužbe koju podneli protiv kompanije TCL, a tiče se povrede patentnih prava. U presudi je navedeno da je TCL neovlašćeno koristio LG-jev patent u vezi LTE tehnologije. LG će najavio da će odmah preduzeti korake kako bi zaustavio TCL da u budućnosti bez licence upotrebljava njihovu patentiranu tehnologiju u svojim mobilnim telefonima.

lg

Patentni spor

Ovo ipak nije konačna odluka suda, s obzirom da kineska kompanija ima pravo da se žali, što je već uradila, a njihova žalba je podneta nemačkom Saveznom sudu za patente i trenutno se nalazi na čekanju.

Sve je započelo u novembru 2019. godine, kada je LG podneo tužbu protiv TCL-a, za neovlašćenu upotrebu tri patenta. Do ovog trenutka završen je samo jedan sudski proces, a preostale dve tužbe još uvek nisu ušle u sudski postupak. Jedan postupak bi trebalo da započne ove nedelje, a početak drugog je zakazan za maj.

LG je naveo da se svim silama trude da zaštite svoju intelektualnu svojinu i da će istrajati u tome. Međutim, od trenutka kada su podnete tužbe, mnogo toga se promenilo u samoj kompaniji. Naime, s obzirom da njihova divizija koja se bavi proizvodnjom mobilnih telefona konstantno posluje s gubitkom, kolaju glasine da bi ovaj proizvođač možda mogao da potpuno odustane od nje. U tom slučaju bi licenciranje patentiranih tehnologija bio jedini izvor za kompaniju na tom polju, pa nije ni čudo što je ona ozbiljno „zagrizla“ da to reši u svoju korist. A to može da bude prilično veliki izvor prihoda, jer je prema analitičarskoj kompaniji IPlytics, u februaru ove godine LG bio rangiran na trećem mestu po broju patenata koji se tiču 5G standarda, sa ukupno oko 3.700 prihvaćenih patenata.

Pročitajte i:  5.5G se promoviše kao mreža koja će unaprediti povezanost preduzeća 

Izvor: ZDNet

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,