10 razloga zašto da upišete ITS | PC Press

10 razloga zašto da upišete ITS

10 razloga zašto da upišete ITSJunski upisni rok je počeo. Otkrijte 10 razloga zašto je ITS pravo mesto za studiranje.

1. Posvećenost obrazovanju.
Neprekidno ulaganje u obrazovanje i proširivanje školskih kapaciteta vidi se iz najnovijih podataka: osnovana je Srednja škola za informacione tehnologije (ITHS) i time je omogućeno da učenici već od prvog razreda srednje škole dobiju mogućnost školovanja u Tehnološkom centru kompanije Comtrade. U toku je proces akreditacije dva nova studijska programa na Visokoj školi za informacione tehnologije (ITS) – Računarski dizajn i Menadžment u informacionim tehnologijama.
2. Pravi kampus.
ITS se nalazi u Tehnološkom centru kompanije ComTrade, što studentima omogućava najbolje, jedinstvene uslove za učenje i rad u najvećem IT tehnološkom centru u regionu. Prostor objedinjuje kapaciteta za nastavu, laboratorijski prostor za praksu, pogone u kojima se ostvaruje kontakt sa inženjerima iz prakse, kao i sadržaje za odmor.
3. Privatna škola sa javnom odgovornošću.
Ponuđeno je najkvalitetnije obrazovanje u struci koja traži velika ulaganja u opremu, softver i kadrove. Osnivač ITS-a, kompanija ComTrade pokazuje najviši stepen društvene odgovornosti investiranjem u vrhunsko obrazovanje.
4. Najsavremeniji studijski programi.
To je moguće jedino ako škola ima ostvarenu saradnju sa privredom u zemlji i van zemlje, ako je na izvoru informacija, ako koristi u nastavi najnovije tehnologije i ako može da utiče na neka od rešenja u informacionim tehnologijama na globalnom nivou. ITS to može i čini svakodnevno. Partneri ITS-a su Acer, Toshiba, EMC, Oracle, Microsoft, Fujitsu-Siemens i stotine drugih kompanija u zemlji, regionu i šire.
5. Vrhunsko obrazovanje je ljudsko pravo, a ne privilegija.
Specifičnost je što se bavimo i obrazovanjem zaposlenih, na koje je sadašnji obrazovni sistem zaboravio. Zbog krute organizacije koja se ne menja vekovima oni su izolovani i osuđeni da prekinu formalno obrazovanje. Zbog toga privreda i društvo trpe neizmernu štetu. Za njih je predviđen posebno prilagodjen sistem obrazovanja u smislu rasporeda i načina rada.
6. Koordinacioni odbor sastavljen od svetskih stručnjaka.
Strateške pravce razvoja našeg obrazovnog  sistema definiše  Koordinacioni odbor. Odbor je sastavljen od vodećih eksperata i top menadžera poznatih IT kompanija iz zemlje i sveta.
7. Stipendije za najbolje.
Vukovci se školuju besplatno, a studenti koji pokažu odlične rezultate u toku godine takođe imaju stipendije.
8. Praksa kao organska komponenta nastave.
Specifičnost ITS-a je ta što studenti tokom studija imaju priliku da rade zajedno sa inženjerima ComTrade-a pod jednim krovom, na realnim projektima. Umesto prakse koja je simulacija korporativnog okruženja, škole inkorporiraju praksu u nastavni proces, a praksa se realizuje svakodnevno, u laboratorijama, pogonima i razvojnim centrima jedne dinamične i uspešne kompanije.
9. Posle završene škole ide se na posao – ODMAH.
Nekad je to bilo normalno, danas baš i nije tako. Vratimo se pravim vrednostima! Diplomci ITS-a ne traže posao, posao juri njih. Ponude za posao neretko stižu i studentima ITS-a već tokom druge godine školovanja.
10. Ostani u Srbiji i budi inženjer.
Na transparentan, fer, racionalan i održiv način sprečavamo odliv mozgova – inženjeri će ostati u zemlji jer imaju gde da rade, i to ne bilo šta, već da se bave najnovijim tehnologijama i da imaju od svog rada pristojan život.

Šta treba da uradite

Upisom i studiranjem na ITS-u dobijate i mnogo više. Požurite i iskoristite promotivni period do 15. juna. Osigurajte svoje mesto.

Prijavite se >>>

Imate pitanja? Pozovite studentsku službu ITS-a od 09-16h:
011/209-6777


Asus


Original

Excel kuhinjica

Twitter