Izložba Igra staklenih perli | PC Press

Izložba Igra staklenih perli

Naša saradnica, Eli Gilić, zajedno sa sestrom Dafne Lončarević, otvorila je sinoć prodajnu izložbu Igra staklenih perli. Izložba je u Udruženju primenjenih i likovnih umetnika Kosovka u ulici Gospodara Vučića 224 i trajaće do osamnaestog novembra. Nakit, kutije za nakit, slike, lampe, satove i ogledala oslikane staklenim perlama možete videti od 12 do 20 časova.

Umetnice o nadahnuću za svoje unikatne radove kažu: „Staklene perle su kroz istoriju predstavljale neizmerni izvor nadahnuća. Podjednako su opčinjavajuće bilo kao osnovno sredstvo umetničkog izraza bilo u sporednoj ulozi oplemenjivanja slike ili predmeta. U vreme kraljice Elizabete staklene perle na plemićkim odorama čak su označavale nečiji čin i stepen bogatstva, a taj trend kasnije se proširio na ostale evropske dvorove.

„Danas su podjednako privlačne, pogotovo u kombinaciji s biserima i poludragim kamenjem. Kolekcija Igra staklenih perli vraća nas u to vreme raskoši kada su ukrasni i upotrebno-ukrasni predmeti u bogatim građanskim kućama bili nezamislivi bez staklenih perli. Nakit, koji čini sastavni deo ove kolekcije, oplemenjen je biserima, satenskim tračicama i svarovski staklenim perlama kako bi se dočarala puna rafiniranost tog bajkovitog vremena.“

Srodne vesti

    Nisu nađene srodne vesti

Za ovaj tekst komentari su zakljuċeni.


DIDS
Case Study Show 2017
Excel kuhinjica

Twitter