Pad isporuke računara četvrti kvartal za redom | PC Press

Pad isporuke računara četvrti kvartal za redom

Globalna isporuka PC računara opala je za 11 posto u periodu od aprila do juna, pokazuju novi podaci kompanija Gartner i IDC.

Photo: boellstiftung/Flickr

Photo: boellstiftung/Flickr

Kako prenosi Associated Press, PC industrija se danas suočava sa najvećim padom u svojoj istoriji, jer isporuka beleži pad već četvrti kvartal za redom.

Prema podacima Gartnera u drugom kvartalu ove godine isporučeno je 76 miliona računara, u odnosu na prošlogodišnjih 85 miliona.

Razlog za to je delimično i u potražnji za jefitnim tabletima, koji na mnogim tržištima postaju prvi računari koje ljudi kupe, smatraju analitičari Gartnera.

IDC smatra da brojke oslikavaju činjenicu da se tržište i dalje bori sa tranzicijom na sisteme sa zadavanjem komandi dodirom, kakav je Windows 8.

Lenovo je i dalje najveći proizvođač računara, pokazuju podaci ovih analitičkih kompanija, a HP je na drugom mestu. Dell, Acer i Asus ostali su proizvođači koji se nalaze u top 5.

Za ovaj tekst komentari su zakljuċeni.

Komentari

  1. Pad isporuke računara četvrti kvartal za redom | eTacka
    11. July 2013. u 11:14

    […] Globalna isporuka PC računara opala je za 11 posto u periodu od aprila do juna, pokazuju novi podaci kompanija Gartner i IDC. Kako prenosi Associated Press, PC industrija se danas suočava sa najvećim padom u svojoj istoriji, jer isporuka beleži pad već četvrti kvartal za redom. Prema podacima Gartnera u drugom kvartalu ove godine isporučeno […] Detaljnije […]


Asus


Original

Excel kuhinjica

Twitter