Кriptovaluta Kraken dobija odobrenje za otvaranje banke u SAD

Kraken je dobio odobrenje za stvaranje nove američke banke.

PCPress.rs Image

Novo poglavlje na tržištu kriptovaluta

Kraken je dobio odobrenje za stvaranje nove američke banke. Ovaj događaj predstavlja približavanje tradicionalne finansijske industrije i tržišta kripto valuta. U najavi prošle nedelje, berza kriptovaluta je obavestila javnost da je američka država Wyoming odobrila prijavu za formiranje prve institucije za posebne namene (SPDI – Special Purpose Depository Institution), banke koja će “u velikoj meri” biti regulisana na isti način kao i standardna banka.

SPDI, koji će verovatno biti nazvan Kraken Financial, imaće sedište u Cheyenne, Wyoming. U skladu sa državnim i saveznim zakonima, banka će “biti prva regulisana američka banka koja će pružiti sveobuhvatne usluge uzimanja depozita, starateljstva i fiducijarne usluge za digitalnu imovinu”, kaže se u saopštenju Kraken-a.

Kraken se do sada oslanjao na nezavisne finansijske usluge i proizvode da bi olakšao bankovne transfere, ali sada kada je na snazi povelja SPDI banke, firma je u stanju da razvije rešenja koja će stvoriti most između kripto zasnovanih usluga i tradicionalnog internog bankarstva .

Pročitajte i:  Binance će se suočiti sa američkim regulatorom hartija od vrednosti

Wyomingova SPDI povelja je okvir dizajniran tako da ima u vidu i kriptovalute i drugu virtuelnu imovinu. SPDI banka će delovati kao kastodi banka, ali za digitalnu imovinu. Kriptovalute svake godine povećavaju popularnost i obim, ali kako generalno nisu podržane fizičkom imovinom – poput zlata ili fiat valute – i podložne su fluktuacijama tržišta, tradicionalna finansijska industrija sporo prihvata potencijal kriptovalute.

„Od plaćanja računa i primanja plata u kriptovalutama, do ugradnje digitalne imovine u investicione i trgovinske portfelje, Kraken Financial će klijentima Kraken-a u SAD-u omogućiti neometano bankarstvo između digitalne imovine i nacionalnih valuta“, kaže kompanija.

Po pokretanju, Kraken Financial će poslovati samo na lokalnom nivou, ali kompanija namerava da u budućnosti izađe na globalnu scenu. Ostaje da se vidi, međutim, da li će druge države, zemlje i finansijski giganti prihvatiti SPDI okvir i organizaciju koja nudi mešane kripto-fiat usluge.

Izvor: Zdnet

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: