Сећање на Душана Бошњака

DusanBosnjakУ Јави увек настојах да се држим дхарме: ради постојано, усрдно, смирено и поштено;
живи разборито, чисто и обуздано; према родбини, пријатељима и сарадницима буди благ и праведан

Ово су речи Душана Бошњака, оснивача и директора, душе предузећа ИИБ. Речи су немуште да искажу дух којим је дисао, енергију којом је сијао, поруку коју је ширио. И ми смо занемели након вести о његовом одласку и чекамо да се пробудимо.

У својој богатој каријери Душан Бошњак је био систем програмер, аналитичар, пројектант, руководилац развоја на научно-техничким и пословним апликацијама, шеф ЕРЦ-а. Почетком деведесетих отиснуо се у приватне воде и основао је предузеће за информатички инжењеринг ИИБ. Идејни творац првог српског ЕРПа, познатог под називом УПИС и 3ПИ методологије за увођење информационих система од мале породичне мануфактуре створио је угледно предузеће, специјализовано за развој и увођење информационих система на које се ослањају многа успешна српска предузећа.

Није се бојао да каже ко је, шта је и одакле потиче. Душко је познат по својој борби за употребу српског језика и ћирилице, патриотизму који није био фраза већ животни стил, оно за шта се читавог живота залагао. Увек искрен, отворен, поштен, праведан… Увек ведрог духа, спреман да саслуша, посаветује, помогне и знанима и незнанима.

Pročitajte i:  Datalab d.o.o. i IIB d.o.o. najavljuju saradnju u vezi razmene elektronskih podataka radi unapređenja ERP rešenja

Поносни смо јер нам је био пријатељ, сарадник, отац, брат. Данас се опраштамо од њега али не говоримо збогом већ довиђења, јер знамо да ће увек бити са нама: у нашим мислима, срцу, сећањима…

Извор: ИИБ

Facebook komentari: