BIZIT 2022

20. godina od osnivanja PC Press-a

8. marta 1995. godine osnovan je PC Press. Tog dana je registrovana firma, a pripreme prvog broja vašeg omiljenog časopisa bile su u punom jeku.

aradnici časopisa "PC", na proslavi koju smo organizovali pošto je "PC" dobio nagradu "Diskobolos", za najbolji računarski časopis u 1995. godini.
Redakcija časopisa “PC”,  decembar 1995. godine.

Prvi broj časopisa PC pripreman je u “partizanskim” uslovima, uz komunikaciju preko vodećeg domaćeg BBS-a, SezamaPro. Časopis je prelaman u stanu Zorana Životića, jednog od osnivača, stranice su osvetljavane na grafički film direktno s računara, a za štampu je odabran “Publikum” koji je ponudio superioran izgled i kvalitetan papir, do tada retko viđan u domaćoj štampi. PC#1 je izašao 3. aprila 1995. godine, a onda smo krenuli dalje…

Da smo krenuli u pravom smeru govori i činjenica da smo iste godine dobili nagradu “Diskobolos”, kao najbolji računarski časopis 1995. godine.

Prva redakcija bila u Krušedolskoj ulici, pored Karađorđevog parka. Tamo smo doživeli veliki rast, ali i bombardovanje, pomračenje Sunca i oktobarske promene, a tamo smo dočekali i dolazak Interneta u Srbiju, kao i prve mobilne telefone.

Sredinom 2003. godine preselili smo se na Dorćol, u Dositejevu ulicu, gde smo sačekali društvene mreže i širokopojasni internet.

PC Press je od leta 2008. godine stanovnik Profesorske kolonije, i tu ćemo dočekati 4G mreže, digitalizaciju televizije i virtuelnu realnost.

Pročitajte i:  Uvodnik: Stigosmo u budućnost

Sa punih 20 leta, PC Press je u najboljim godinama , pa vam u ovoj jubilarnoj godini spremamo razne novitete i važne promene.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,