eCommerce 2020

5G telefoni stižu naredne godine

Qualcomm je dao neophodno ubrzanje za primenu 5G mreže, te će, prema poslednjim najavama, obezbediti Snapdragon X50 modeme za 18 velikih proizvođača, uključujući Asus, Fujitsu, HMD Global, HTC, LG, Oppo, Sharp, Sony, vivo, Xiaomi i ZTE.

Proizvođači planiraju da komercijalizuju 5G mobilne uređaje do 2019. godine, a Samsung se priključio ovoj listi tako što je proširio partnerstvo o uzajamnom licenciranju sa kompanijom Qualcomm. Zanimljivo je da je jedna od velikih kompanija koje, za sada, nedostaju na listi Apple. U saopštenju za medije najavljeno je i da će veliki provajderi kao što su AT&T, China Mobile, Orange, SK Telecom, Verizon i Vodafone, početi da testiraju 5G NR standard, a kako bi optimizovali svoje mreže.

Qualcomm planira da demonstrira napredak u primeni ove tehnologije na MWC 2018, koji počinje 26. februara, te će tom prilikom Snapdragon X50 5G pokazati da može da dostigne download brzinu od nekoliko gigabita u sekundi. Testiranja 5G NR standarda od strane velikih provajdera trebalo bi da počnu krajem 2018. godine, da bi proizvođači pametnih telefona mogli da najave svoje 5G uređaje već početkom 2019. Iz Qualcomm-a kažu da bi 5G trebalo da donese i bolju povezanost na takozvane „uvek povezane računare“, koji u svom sklopu imaju ugrađene elemente za mobilnu povezanost koji rade kada Wi-Fi konekcija nije dostupna, te na VR i AR uređaje.

Pročitajte i:  Samsung najavio Note20 seriju i nove Galaxy uređaje

Izvor: GSM Arena

Facebook komentari:
PC-Auto

Tagovi: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,