BIZIT plus

6E konekcija za iPhone 14 i Mixed relity headset

Prema analitičaru  Ming-Chi Kuo, Apple-ov “Mixed reality headset” i iPhone 14 imaće Wi-Fi 6E konekciju. Kuo tvrdi da će implementiranje 6E u nove uređaje, kao što su iPhone 14 i uređaj za prikaz na glavi, ubrzati šire usvajanje 6E.

PCPress.rs Image

Brži prenos podataka za AR i VR

Konkurencija bi trebalo da bude podstaknuta usvajanjem Wi-Fi 6E u pomenutim proizvodima i učini isto sa svojim proizvodima. Iako Meta takođe ima Wi-Fi 6E na hedsetovima, Kuo je objasnio da će šire usvajanje pomoći u bržem bežičnom prenosu podataka za AR i VR iskustva.

Iako je Kuo i ranije pominjao Wi-Fi 6E u kontekstu budućih Apple-ovih hedseta, sada je dao nadograđenu specifikaciju za iPhone 14. Iako se pričalo da će iPhone 13 imati Wi-Fi 6E, ispostavlja se da su navodi bili netačni.

Wi-Fi 6E značajan je zbog toga što će drastično poboljšati brzinu prenosa podataka. Wi Fi funkcioniše tako što emituje putem vazdušnih talasa i radi u dva opsega: 2.4 GHz i 5 GHz. Treći opseg dodaje 6 GHz i nosi ime “Wi-Fi 6”. Inače, o razlikama između ovih varijanti treba reći da 2.4 GHz putuje dalje, a 6 GHz brže prenosi podatke. Dok 6 GHz Wi-Fi ima teorijski istu brzinu kao 5 GHz (9.6 Gbps), Wi-Fi 6E drastično će ubrzati proces prenosa podataka.

Pročitajte i:  Google uvodi update za pretrage kako bi se pridržavao pravila EU o tehnologiji

Promene koje, za razliku od Wi-Fi 6 donosi Wi-Fi 6E, odnose se na dodatni opseg of 6 GHz, dok brzine ostaju slične. Dodatni opseg of 6 GHz omogućiće bolji propusni opseg i manje smetnji za uređaje koji podržavaju Wi-Fi 6E.

Izvor : frontpagetech

 

 

Facebook komentari: