Addiko banka: Broj korisnika digitalnih bankarskih usluga u stalnom porastu

Prema poslednjim podacima iz juna ove godine, skoro 90% bankarskih transakcija Addiko banke obavlja se preko digitalnih kanala. Epidemija virusa Covid-19 je navela mnoge da po prvi put isprobaju korišćenje digitalnih kanala za različite bankarske usluge, pri čemu se posebno izdvajaju mobilne aplikacije, a prisutan je trend daljeg rasta onlajn bankarstva. Uočljiv je porast u odnosu na podatke iz februara meseca, jer je u tom periodu bilo zabeleženo 84% digitalnih transakcija.

PCPress.rs Image

Skok broja digitalnih korisnika

Od početka godine, Addiko banka beleži i skok broja digitalnih korisnika od 20%, što ukazuje na to da sve više ljudi uviđa prednosti digitalizacije i stoga redovno koristi onlajn bankarske usluge koje odlikuje laka, brza i bezbedna upotreba. U istom periodu je dupliran i broj novih korisnika koji su prvi put imali prilike da se uvere u efikasnost mBanking aplikacije. Očekivano je da će se ta tendencija nastaviti, jer se sada svi bankarski poslovi mogu završiti za svega nekoliko minuta iz udobnosti sopstvenog doma: od otvaranja računa, plaćanja mesečnih iznosa za različite usluge, menjanja valuta, pa čak i podizanja kredita.

Pročitajte i:  Tajne finansija i bankarskih ponuda uz Centar za mame i Addiko banku

Trend rasta digitalnih usluga bio je primetan i pre epidemije virusa Covid-19. U poslednjih godinu dana, broj korisnika koji obavljaju bankarske poslove putem digitalnih kanala je povećan za 50%, pokazala je interna analiza Addiko banke.

mKredit najpopularniji digitalni proizvod

Jedan od najpopularnijih digitalnih proizvoda je mKredit. Na osnovu podataka istraživanja koje je Addiko banka nedavno sprovela među korisnicima ovog kredita, kao ključne prednosti izdvajaju se dostupnost, jednostavnost i brzina. Rezultati istog istraživanja slikovito dokazuju važnost digitalizacije, budući da čak 40% korisnika izjavljuje kako ne bi podiglo kredit da to nije bilo moguće obaviti putem digitalnih kanala, a mnogi su izrazili spremnost da ponovo apliciraju za isti kredit. Korisnici su veoma pozitivno iznenađeni činjenicom da je rok u kome se odobrena sredstva mogu naći na njihovom računu svega 30 minuta, a za kredit se može aplicirati u bilo kom trenutku, bez dodatnih troškova obrade.

U junu ove godine paleta digitalnih inovacija je proširena predstavljanjem mRačuna, jedinstvenog proizvoda na tržištu Srbije koji omogućava otvaranje računa u svega 17 klikova, uz video autentifikaciju koja zamenjuje potrebu fizičkog odlaska u banku – čitav proces se odvija onlajn. Nakon završetka procedure aplikacije i odobrenja, dobija se funkcionalan dinarski i devizni račun.

Pročitajte i:  Tajne finansija i bankarskih ponuda uz Centar za mame i Addiko banku

Addiko banka je prepoznala važnost digitalizacije u bankarstvu i kontinuirano proširuje ponudu inovativnih proizvoda i usluga na svim tržištima na kojima posluje. Analize i istraživanja potvrđuju da stanovnici Srbije sve više poklanjaju poverenje korišćenju digitalnih kanala koji u potpunosti odgovaraju na njihove potrebe kada su bankarski poslovi u pitanju, a sve u skladu sa preporukom #ostanitekodkuće.

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: