Addiko banka i Viber predstavili Addiko Chat Banking

Addiko banka je 12. oktobra predstavila Addiko Chat Banking, prvu uslugu na domaćem tržištu za finansijske transakcije koje se obavljaju putem Viber-a. Ova usluga digitalnog bankarstva, preko jedne od globalno najpopularnijih komunikacionih platformi, omogućava korisnicima ne samo da direktno komuniciraju sa bankom, već i da vrše jednostavna plaćanja. Na ovaj način se, platforma koja je do sada korišćena za razgovore i slanje poruka, pretvara u digitalni alat pomoću kojeg klijenti mogu da provere stanje bankovnog računa, plate račune ili nadgledaju finansijske transakcije.

PCPress.rs Image

Uvođenjem nove usluge Addiko Chat Banking, banka nastavlja sa modernizacijom i digitalizacijom svojih poslovnih operacija. Pružanje osnovnih bankarskih usluga je prilagođeno korisnicima, na jednostavniji i efikasniji način, čime banka odgovara na svakodnevne potrebe klijenata. „U proteklih godinu dana smo napravili veliki iskorak u digitalizaciji poslovanja, unapredili internet i mobilno bankarstvo i time omogućili niz digitalnih usluga koje su naišle na odlične reakcije kod klijenata. Podatak da se, od kada smo promenili aplikaciju „Mbanking“, šestrostruko povećao broj korisnika potvrđuje da smo na pravom putu. Želimo da klijenti u potpunosti osete prednosti primene i korišćenja mobilnih platformi, pa je Addiko Chat Banking usluga, kao i saradnja sa Viber-om, samo jedna u nizu planiranih aktivnosti u ovom segmentu“, rekao je Ivan Radojčić, predsednik Izvršnog odbora Addiko Bank a.d. Beograd.

Pročitajte i:  Tajne finansija i bankarskih ponuda uz Centar za mame i Addiko banku

PCPress.rs Image

Atanas Raikov, direktor za razvoj poslovanja Centralne i Istočne Evrope (CEE) i zajednice nezavisnih država bivšeg Sovjetskog saveza (CIS) u Rakuten Viber, je, sa druge strane rekao kako je Viber „uspostavio mostove između krajnjih korisnika i za njih relevantnih kompanija, te da kroz chatbot, svaki korisnik može da traži relevantne informacije, pa na brz i siguran način upravlja potrebnim uslugama“.

PCPress.rs Image

Budući da Viber u regionu broji desetine miliona korisnika, iz Addiko banke su odlučili da upravo putem ove aplikacije ponude klijentima svoje proizvode i usluge, a prema rečima Srđana Novakovića, direktora Digitalnog centra Addiko Bank a.d. Beograd.

PCPress.rs Image

Addiko Chat Banking usluga pruža korisnicima mogućnost plaćanja, prenosa sredstava između sopstvenih računa, proveru stanja na računu, nadgledanja transakcija, pronalaženja najbliže filijale i bankomata, ali i pristupa najnovijim informacijama o Addiko ponudama, a pored Viber-a, Addiko banka je pokrenula uslugu Addiko Chat Banking i u partnerstvu sa Comtrade digital servisom.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,