Adobe i Figma raskidaju ugovor od 20 milijardi dolara

Sporazum najavljen u septembru prošle godine je poslednji koji je izazvao oštru kontrolu od strane regulatora zabrinutih zbog akvizicija Big Tech koje jačaju tržišnu moć dominantnih kompanija.

PCPress.rs Image

Adobe je odustao od svog ugovora vrednog 20 milijardi dolara za dizajnersku platformu Figma zasnovanu na oblaku, ukazujući da nema jasnog puta za odobrenje od strane antimonopolskih regulatora u EU i Velikoj Britaniji.

Sporazum je najavljen u septembru prošle godine. Svojom najavom izazvao je veliku kontrolu od strane regulatora koji su bili zabrinuti zbog akvizicije Big Tech koje jačaju tržišnu moć. Akcije proizvođača Photoshopa i Illustratora, koji će da plati za raskid milijardu dolara Figmu, porasle su u ponedeljak za oko 1,7%.

Britanska agencija za zaštitu konkurencije je u ponedeljak saopštila da Adobe nije dao nijedan lek za rešavanje regulatornih problema u vezi sa otkupom. Evropska komisija i Uprava za konkurenciju i tržište Velike Britanije nisu dali do sada komentara.

Figma je nudila odličan alat za dizajn međutim investitori su bili zabrinuti zbog visoke cene i sve veće kontrole regulatornih tela. Ova zabrinutost je izbrisala 30 milijardi dolara tržišne vrednosti Adobe. Najverovatnije je to glavni razlog za raskid sporazuma.

Pročitajte i:  AI funkcije Adobe Substance 3D pretvaraju tekst u pozadinu 

Izvor: indiaexpress.com

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,