BIZIT plus

Dovođenje AI u automobilsku industriju 

Pripremite se da odbacite nezgrapnu dugmad i frustrirajuće menije, jer je budućnost interakcije u automobilu tu, pokreće je partnerstvo između TomTom-a i Microsoft-a. 

PCPress.rs Image

Ova saradnja koristi magiju generativne veštačke inteligencije (GenAI) da transformiše automobile u saputnika za razgovor, neprimetno razume zahteve prirodnog jezika i učini vožnju intuitivnim i prijatnim iskustvom. 

 Vizija koja stoji iza saradnje je sledeća: uskačete u automobil, pozdravljate svog ljubaznog AI asistenta po imenu i bez napora ga zamolite da vas odvede gde god želite. Nema više posla sa telefonskim aplikacijama ili žmirkanja u mape. AI, naoružan TomTom-ovom tehnologijom preciznog lociranja i Microsoft-ovom vrhunskom Azure OpenAI uslugom, odvodi vas. 

Međutim, fokus nije samo na navigaciji. Ovaj AI asistent je kontrolni centar u automobilu koji je u stanju da kontroliše stvari kao što su temperatura i muzika, sa lakoćom prirodnog razgovora. 

 „Zajedno sa Microsoftom, naša zajednička vizija je da podstaknemo inovacije pomoću generativne veštačke inteligencije i pružimo našim klijentima još bolja rešenja“, kaže Mike Schoofs, direktor prihoda u TomTom-u. 

 „Koristeći našu stručnost u navigaciji i tehnologiji, stvaramo revolucionarni novi način za interakciju ljudi sa svojim vozilima. Sa obe kompanije koje integrišu ono što najbolje rade u jedno rešenje, mi transformišemo iskustvo u vozilu, omogućavajući vozačima da zatraže bilo šta od svog automobila i veruju da će isporučiti.” 

Pročitajte i:  Microsoft objavio kada će „ugasiti“ WordPad

 Ovaj tehnološki napredak je rezultat TomTomove stručnosti u mapiranju i navigaciji, u kombinaciji sa Microsoft-ovom ekspertizom AI. TomTom-ova ažuriranja saobraćaja u realnom vremenu i precizne mape obezbeđuju korisnicima da efikasno stignu do svog odredišta, dok Microsoft-ova usluga Azure OpenAI daje asistentu mogućnost da razume prirodni jezik. 

Partnerstvo označava veliki napredak u tekućoj saradnji između TomTom-a i Microsoft-a, započetoj 2016. godine kada je TomTom počeo da pruža usluge lokacije za Azure Maps. Vremenom se saradnja proširila na podatke za mapiranje i usluge za vlasničke mape kompanije Microsoft. 

 Ažurirani naglasak u TomTom-ovom i Microsoftovom partnerstvu je na podsticanju inovacija u automobilskim rešenjima zasnovanim na generativnoj veštačkoj inteligenciji. Cilj je da se razvije napredna digitalna kokpit i infotainment rešenja u vozilu integrisana sa analitikom u oblaku. 

 Dominik Wee, korporativni potpredsednik za proizvodnju i mobilnost u Microsoftu, objašnjava: „Sa ovom sledećom generacijom veštačke inteligencije, imamo jedinstvenu priliku da ubrzamo inovacije u celom automobilskom sektoru. 

 „Gradimo na našoj dugogodišnjoj saradnji sa TomTom-om i spajamo napredak veštačke inteligencije širom Microsoft Cloud-a sa TomTom-ovom stručnošću u automobilskoj industriji kako bismo vozačima i proizvođačima automobila pružili nove alate koje pokreće veštačka inteligencija.” 

Pročitajte i:  GoPro: Pojednostavite upravljanje ljudskim resursima najefikasnijim rešenjima

Jedna od glavnih prednosti ovog rešenja leži u njegovoj fleksibilnosti. Proizvođači automobila mogu neprimetno da integrišu AI asistenta u svoje postojeće infotainment sisteme, prilagođavajući interfejs tako da odgovara njihovom brendu i iskustvu vozača. To znači da će vozači dobiti poznat osećaj uz dodatni bonus vrhunske glasovne kontrole, čineći prelazak na ovaj novi način interakcije sa automobilom glatkim i lakim. 

 Za vozače koji traže potpuni preokret u automobilu, TomTomova platforma Digital Cockpit dolazi sa unapred instaliranim AI asistentom, nudeći sveobuhvatno rešenje za info-zabavu i interakciju sa vozačem. Prednosti ove transformacije zasnovane na veštačkoj inteligenciji su ogromne, jer tehnologija obećava da će poboljšati bezbednost vozača, smanjiti ometanje i personalizovati iskustvo vožnje, čineći svako putovanje prijatnijim i praktičnijim. 

Izvor: aimagazine.com

Facebook komentari: