AI video-analitika u poslovnom okruženju

Adresiranje poslovnih aktivnosti u firmi nikad nije bilo lakše, a ni povoljnije. Savremene tehnološke AI platforme omogućavaju menadžmentu da unapredi postojeće sisteme video nadzora i da ih koriste ne samo za bezbednost već i za važnije stvari, poput monitoringa poslovnih procesa i prodajnih operacija.

PCPress.rs Image

Zahvaljujući primenjenim standardima u industriji IP video nadzora, kao i otvorenim platformama i interoperabilnim sistemima, danas zaista lako i povoljno možete unaprediti postojeći video nadzor i koristiti prednosti koje donose AI i video analitika.

Dostupna video menadžment softverska rešenja današnjice omogućavaju dodavanje AI funkcionalnosti na postojeće kamere. Za vlasnike malih i srednjih preduzeća to znači da se ne mora zanavljati kompletan sistem, već jednostavnom i troškovno efikasnom softverskom nadogradnjom video nadzor može da se koristi i u poslovne svrhe.

Podelićemo s vama neke od načina korišćenja AI u poslovnom okruženju, sa ciljem efikasnijeg kontrolinga, smanjenja operativnih troškova i povećanja prodaje.

AI solucija za popunjenost trgovačkih rafova

Ova AI analitička solucija analizira popunjenost trgovačkih rafova u maloprodajnom ili veleprodajnom objektu i obaveštava lokalnog menadžera objekta kad treba da se doda roba.

Pročitajte i:  Ministarstvo informisanja i telekomunikacija poziva mlade da se pridruže timu Ministarstva za realizaciju projekata

Na taj način izbegava se situacija da satima, ponekad i danima, tražene robe nema na rafovima, što dalje pozitivno utiče na neometan tok prodaje i realizaciju planiranog obima prometa/profita.

PCPress.rs Image

AI monitoring kretanja zaposlenih

U nekim slučajevima, kretanje i preterano zadržavanje zaposlenih van perimetra koji korespondira s njihovim radnim zadacima, predstavlja ličnu neodgovornost prema datom radnom mestu, a još češće ometanje drugih zaposlenih u obavljanju njihovih radnih zadataka. Pomoću adekvatne AI solucije, menadžment može samo jednim klikom, za svega par minuta, utvrditi kretanje određenog zaposlenog u okviru kompanijskog prostora, čime se efikasno mogu sprečiti neželjene radnje i troškovi izazvani ovakvim ponašanjem.

AI solucija za otpremanje pošiljki i paketa

Mnoga poslovna okruženja susreću se s problemom reklamacija u vezi s prethodno otpremljenom vrstom i/ili količinom robe. Sada postoji jednostavna solucija i za ovaj problem. Brza i AI algoritmima potpomognuta pametna pretraga, učiniće istragu određenog incidentnog događaja veoma lakom i efikasnom. Pretraga video‑arhive može se vršiti po broju otpremnice ili po određenim fazama tokom samog procesa pripreme robe za isporuku.

Pročitajte i:  OpenAI i problem kloniranja glasa

PCPress.rs Image

Pomoću naprednih mogućnosti pretrage, dokazni materijal dobija se za svega par minuta, što znači da se ostali poslovni procesi u kompaniji mogu odvijati bez ometanja i bez višečasovnih prekida. Vreme je novac, a AI solucije dizajnirane su da štede ovaj resurs.

AI nadzor proizvodnog procesa

Sve češće se oslanjamo na tehnološka rešenja prilikom kontrole proizvodnog procesa. Posebno u situacijama kada se, na primer, radi o serijskoj proizvodnji na proizvodnoj traci. AI potpomognuta rešenja za video nadzor u mogućnosti su da sa izuzetnom preciznošću kompariraju proizvod u različitim proizvodnim fazama, kao i da šalju notifikacije i alarme u slučajevima odstupanja od standardom propisanih proizvodnih normativa.

PCPress.rs Image

Podrška u planiranju i realizaciji projekata

Upstream ICT Alliance stoji vam na raspolaganju, zajedno sa svojom mrežom autorizovanih sistem integratora, za pravilno planiranje, projektovanje i realizaciju projekata u domenu AI i naprednih video analitičkih solucija. Tokom trećeg kvartala 2019. godine, dakle do 30. septembra, na raspolaganju su vam dodatne pogodnosti u smislu besplatnih konsultacija i besplatne pilot‑demonstracije nekog od gorenavedenih AI ili analitičkih rešenja.

Pročitajte i:  Održana konferencija „Internet dijalog 2024“ posvećena veštačkoj inteligenciji

Kontaktirajte nas i slobodno opišite svoj zahtev, jednostavnim popunjavanjem i slanjem kontakt formulara i unapredite poslovanje već danas, primenom AI solucija i video analitike.

Korisna adresa: videonadzor.net

Autor: Nebojša Mitić, Managing director

Ovaj tekst je deo PC Press specijala posvećenog Veštačkoj inteligenciji. Kompletan specijal je potpuno besplatan za čitanje i možete ga čitati u digitalnoj čitaonici ili ga preuzeti direktno odavde u PDF formatu.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,