BIZIT 2022

AI video-analitika u poslovnom okruženju

Adresiranje poslovnih aktivnosti u firmi nikad nije bilo lakše, a ni povoljnije. Savremene tehnološke AI platforme omogućavaju menadžmentu da unapredi postojeće sisteme video nadzora i da ih koriste ne samo za bezbednost već i za važnije stvari, poput monitoringa poslovnih procesa i prodajnih operacija.

PCPress.rs Image

Zahvaljujući primenjenim standardima u industriji IP video nadzora, kao i otvorenim platformama i interoperabilnim sistemima, danas zaista lako i povoljno možete unaprediti postojeći video nadzor i koristiti prednosti koje donose AI i video analitika.

Dostupna video menadžment softverska rešenja današnjice omogućavaju dodavanje AI funkcionalnosti na postojeće kamere. Za vlasnike malih i srednjih preduzeća to znači da se ne mora zanavljati kompletan sistem, već jednostavnom i troškovno efikasnom softverskom nadogradnjom video nadzor može da se koristi i u poslovne svrhe.

Podelićemo s vama neke od načina korišćenja AI u poslovnom okruženju, sa ciljem efikasnijeg kontrolinga, smanjenja operativnih troškova i povećanja prodaje.

AI solucija za popunjenost trgovačkih rafova

Ova AI analitička solucija analizira popunjenost trgovačkih rafova u maloprodajnom ili veleprodajnom objektu i obaveštava lokalnog menadžera objekta kad treba da se doda roba.

Pročitajte i:  Istraživači su obučili AI da „razmišlja“ kao beba - evo šta se dogodilo

Na taj način izbegava se situacija da satima, ponekad i danima, tražene robe nema na rafovima, što dalje pozitivno utiče na neometan tok prodaje i realizaciju planiranog obima prometa/profita.

PCPress.rs Image

AI monitoring kretanja zaposlenih

U nekim slučajevima, kretanje i preterano zadržavanje zaposlenih van perimetra koji korespondira s njihovim radnim zadacima, predstavlja ličnu neodgovornost prema datom radnom mestu, a još češće ometanje drugih zaposlenih u obavljanju njihovih radnih zadataka. Pomoću adekvatne AI solucije, menadžment može samo jednim klikom, za svega par minuta, utvrditi kretanje određenog zaposlenog u okviru kompanijskog prostora, čime se efikasno mogu sprečiti neželjene radnje i troškovi izazvani ovakvim ponašanjem.

AI solucija za otpremanje pošiljki i paketa

Mnoga poslovna okruženja susreću se s problemom reklamacija u vezi s prethodno otpremljenom vrstom i/ili količinom robe. Sada postoji jednostavna solucija i za ovaj problem. Brza i AI algoritmima potpomognuta pametna pretraga, učiniće istragu određenog incidentnog događaja veoma lakom i efikasnom. Pretraga video‑arhive može se vršiti po broju otpremnice ili po određenim fazama tokom samog procesa pripreme robe za isporuku.

Pročitajte i:  Elon Musk pokazao prototip humanoidnog robota na Teslinom danu AI

PCPress.rs Image

Pomoću naprednih mogućnosti pretrage, dokazni materijal dobija se za svega par minuta, što znači da se ostali poslovni procesi u kompaniji mogu odvijati bez ometanja i bez višečasovnih prekida. Vreme je novac, a AI solucije dizajnirane su da štede ovaj resurs.

AI nadzor proizvodnog procesa

Sve češće se oslanjamo na tehnološka rešenja prilikom kontrole proizvodnog procesa. Posebno u situacijama kada se, na primer, radi o serijskoj proizvodnji na proizvodnoj traci. AI potpomognuta rešenja za video nadzor u mogućnosti su da sa izuzetnom preciznošću kompariraju proizvod u različitim proizvodnim fazama, kao i da šalju notifikacije i alarme u slučajevima odstupanja od standardom propisanih proizvodnih normativa.

PCPress.rs Image

Podrška u planiranju i realizaciji projekata

Upstream ICT Alliance stoji vam na raspolaganju, zajedno sa svojom mrežom autorizovanih sistem integratora, za pravilno planiranje, projektovanje i realizaciju projekata u domenu AI i naprednih video analitičkih solucija. Tokom trećeg kvartala 2019. godine, dakle do 30. septembra, na raspolaganju su vam dodatne pogodnosti u smislu besplatnih konsultacija i besplatne pilot‑demonstracije nekog od gorenavedenih AI ili analitičkih rešenja.

Pročitajte i:  Besplatan AI alat za restauraciju starih slika

Kontaktirajte nas i slobodno opišite svoj zahtev, jednostavnim popunjavanjem i slanjem kontakt formulara i unapredite poslovanje već danas, primenom AI solucija i video analitike.

Korisna adresa: videonadzor.net

Autor: Nebojša Mitić, Managing director

Ovaj tekst je deo PC Press specijala posvećenog Veštačkoj inteligenciji. Kompletan specijal je potpuno besplatan za čitanje i možete ga čitati u digitalnoj čitaonici ili ga preuzeti direktno odavde u PDF formatu.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,