N Central domination

AIDA64 detektuje lažne Nvidia grafičke karte

Siva zona tržišta grafičkih karata oduvek je krcata prevarantima, čiji je jedini cilj da obmanu korisnike, kako bi ovi platili za neki proizvod koji ne ispunjava standarde.

PCPress.rs Image

Želja za brzom zaradom dovela je do toga da online prodavnice poput eBay-a vrve od lažnih GPU-ova, koje kada se ubace u neki sistem odaju utisak da se radi o nekom novijem modelu. Tako korisnici veruju da su dobili ono što su i platili, a uprkos tome što će grafička karta pokazivati ispodprosečne performanse, i to uz specifikacije koje ne odgovaraju ni jednom pravom proizvodu.

Tu na scenu stupa AIDA64, popularni sistem za nadgledanje softvera koji dolazi iz Finalwire-a, koji se pojavio u novoj beta verziji koja ima i podršku za detektovanje lažnih Nvidia GPU-ova, a u nastojanju da zaštiti korisnike, te doprinese tome da budu bolje informisani. Ovaj softver može da se iskoristi i za prikupljanje dokaza protiv prodavaca koji trguju lažnim grafičkim kartama, a da bi se izgradili slučajevi tokom istraga na platformama poput eBay-a.

Pročitajte i:  Prodaje se kolekcija svih konzola koje su ikada napravljene

PCPress.rs Image

Lažne grafičke karte relativno je lako primetiti u online prodavnicama, uglavnom zahvaljujući pogrešnim specifikacijama, kulerima neobičnog izgleda, i sličnim stavkama koje nisu karakteristične za dobro poznate partnere kompanije Nvidia. Za sada nije poznato na koji način AIDA64 korisnike obaveštava da su vlasnici lažnih grafičkih karata, ali je beta verzija već dostupna za preuzimanje, pa oni koji žele uskoro to mogu i da saznaju.

Izvor: Overclock3d

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,