Top50 Glas publike

AirPop: Pametna maska za novo doba

Većina maski je napravljena za jednokratnu upotrebu, što je tokom pandemije postao problem, budući da se odlažu neodgovorno. Upravo se zbog toga povećao broj proizvođača koji traže druga rešenja, među njima i pametne maske koje funkcionišu tako što se menjaju filteri.

PCPress.rs Image

Filteri u proseku traju oko dve nedelje, a rok zavisi i od toga koliko se često koriste. Korisnici često zaborave na filtere, pa tu na scenu stupa AirPop – maska koja obaveštava kada je vreme da se promeni filter. Funkcioniše uz pomoć ugrađenih Halo senzora koji služe i za druge operacije, poput praćenja kvaliteta vazduha. Povezani su na prateću aplikaciju preko koje korisnik dobija obaveštenja, a ističe se da je maska kreirana i za zaštitu od zagađenog vazduha, ali i od patogena kao što je virus korona.

AirPop bi trebalo da se pojavi u prvoj polovini 2021. godine, po ceni od 150 dolara, i nije jedini proizvođač koji radi na pametnim maskama, budući da je i Razer, poznat po gejming proizvodima, nedavno najavio Hazel pametnu masku.

Pročitajte i:  Razer - zvučna traka koja prati glavu

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,