Računari i Galaksija

Ako niste aktivirali Facebook Protect možete izgubiti svoj nalog

Facebook je tokom prošle godine uveo Facebook Protect odnosno dodatan sloj bezbednosti.

PCPress.rs Image

Na meti hakera

Da li ste vi aktivirali Facebook Protect? Ako niste Facebook može da vam oduzme ili zaključa nalog. Facebook je tokom prošle godine predstavio Facebook Protect kao dodatan sloj bezbednosti za ljude koji su na meti hakera, kao što su branioci ljudskih prava, novinari, vladini zvaničnici. Vlasnici naloga koji su prepoznati kao nalozi pod rizikom su dobili mejlove sa obaveštenjem da njihov nalog zahteva dodatnu bezbednost i od korisnika je bilo zatraženo da uključi funkciju Facebook Protect. Ukoliko korisnik to ne bi učnio Facebook mu je zaključavao nalog.

Veliki broj korisnika koji je dobio ovu poruku nije želelo da aktivira novu funkciju. Mejl sa kojeg je ova poruka stigla je security@facebook.com. Mnogim korisnicima je ova pošta otišla u spam a oni koji su je pročitali su smatrali da je reč o prevari. Na kraju se ispostavilo da je poruka bila zaista poslata od strane Facebook-a. Svi oni koji su dobili ovakav mejl imali su rok do 17. marta da aktiviraju ovu funkciju. Ukoliko to nisu učnili od sada im je onemogućen pristup.

Međutim i korisnici koji nisu primili mejl od stane Facebooka rizikuju da izgube svoje naloge ukoliko ne uključe ovu funkciju. Proveriti i svoju poštu ili jednostavno aktivirajte funkciju.

Izvor: Indiatoday

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,