BIZIT plus

Alexa će uskoro moći i da pamti

Oni koji misle da Amazon-ov digitalni asistent Alexa boluje od demencije, ne misle to bez razloga – teško pamti dugoročne planove, pa čak i ono što je korisnik počeo da joj govori pre samo nekoliko sekundi. To bi, ipak, uskoro moglo da se promeni, te bi Alexa mogla da postane bogatija za jedno dugoročno pamćenje.

PCPress.rs Image

Naime, uskoro se planira nekoliko novih ažuriranja za Alexa-u, a zahvaljujući kojima će moći da vodi prirodnije razgovore, te da pamti ono o čemu se ranije „razgovaralo.“ Tako će Alexa uređaji, bar oni koji se nalaze u Sjedinjenim Američkim Državama, uskoro dobiti i pamćenje, pa će korisnici od njih moći da traže da zapamte važne podatke, te ih na njih kasnije podsete.

PCPress.rs Image

Alexa će uskoro moći i da prirodnije odgovara na pitanja, pa će tako nakon pitanja „Kakvo je vreme danas?“ moći odmah da odgovori i na drugo, a koje neće morati da ima formalnu konstrukciju – „A za vikend?“ Stručnjaci kažu da je pred njima još mnogo izazova, pa su savremeni glasovni asistenti još uvek daleko od svojih rođaka iz naučno-fantastičnih filmova, jer mogu da odgovaraju na pitanja, ali bez suštinskog razumevanja onoga o čemu govore. Ipak, ova promena mogla bi da bude uvod u eliminaciju veštačkih, robotskih razgovora kakvi se sa digitalnim asistentima vode u današnje vreme.

Pročitajte i:  Shopify „Magic“ i AI uređivač slika  

Izvor: Engadget

Facebook komentari: