Alexa kao digitalni prevodilac koji se razume u lokalnu kulturu

Alexa bi uskoro mogla da podseća na Google asistenta, budući da Amazon pokušava da je pretvori u prevodioca koji bi išao dalje od uobičajenih fraza, te rečenica koje se najčešće koriste.

PCPress.rs Image

Oni koji su upućeni u temu tvrde da Alexa u budućnosti neće samo prevoditi određene rečenice, već će u ponuđene prevode uključivati i informacije o lokalnoj kulturi, te će korisnik koji postavi pitanje poput „Hej, Alexa, šta bi trebalo da kažem ocu neveste na venčanju u Japanu?“, dobijati odgovor koji se temelji na onome što Alexa zna o japanskoj kulturi, a u okviru kojeg bi mu bila pojašnjena priroda odnosa važnih figura tokom ceremonije.

Amazon radi i na opciji u okviru koje bi se nekoliko razgovora prevodilo u isto vreme, što je Google već ranije pokušao, ali neuspešno. Nije potpuno jasno odakle će poticati Alexa-ine novostečene veštine prevođenje, te da li Amazon radi na novom softveru, ili pak koristi delove onih koji već postoje, te iskustva drugih kompanija koje su ranije radile na ovoj tehnologiji.

Pročitajte i:  Zaposleni u Google-u koji permanentno rade od kuće imaće manju platu

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,